R. Šimašius taip pat netiesiogiai siejamas su koncernu. „MG Baltic“ ne vienerius metus rėmė Lietuvos laisvosios rinkos institutą (LLRI), kuriam R. Šimašius anksčiau vadovavo. Vilniuje koncernas, regis, domėjosi nacionalinio stadiono projektu. Be to, „MG Baltic“ įmonė „Mitnija“ buvo pasitelkta kaip subrangovas 25 m baseino statyboms Vilniuje, nors konkursą laimėjo kitas įmonių konsorciumas.

„Žinau, kad šiandien ir dar kurį laiką turėsiu tik viską pasakoti ir pasakoti, kol taps aiškūs atsakymai į visus klausimus. Kadangi daugiausiai klausiama apie MG grupę ir galimas sąsajas, tai iškloju dar kartą viską, ką turiu apie tai", - socialiniame tinkle rašo R. Šimašius.

„Su MG koncerno atstovais asmeninių santykių nepalaikau. Tekdavo pasimatyti maždaug kartą per metus. Paskutinį kartą mačiausi gegužės pradžioje pietų metu. Pietų metu kalbėjome apie Basanavičiaus paminklą, Žaliojo tilto skulptūras, Japonišką sodą. Prieš tai susitikęs buvau maždaug prieš pusantrų metų", - teigia laikinasis Liberalų sąjūdžio vadovas.

R. Šimašius teigia matęsis su „MG Baltic“ teisininku Romu Raulynaičiu, kuris, pasak mero, turėjo kitokią nuomonę dėl Žaliojo tilto skulptūrų nei R. Šimašius.

„Neturiu jokių duomenų, kad savivaldybėje būtų daromi sprendimai, palankūs šiam koncernui. Netgi atvirkščiai. MG koncernas turėjo aiškų matymą dėl Basanavičiaus paminklo ir jo vietos (Sirvydo skvere), ir mano sprendimai buvo priešingi – ir vieta kita, ir konkursas pačiam paminklui paskelbtas (automatiškai neparinktas jų siūlytas paminklas)", - rašo meras.

„Dar daugiau – prieš kurį laiką MG kreipėsi dėl žemės paskirties pakeitimo dideliame sklype Tujų gatvėje. Vakar sužinojau, kad jau seniai į tą prašymą yra duotas neigiamas atsakymas. Jokių dviprasmiškų pasiūlymų iš MG koncerno nei tiesiogiai, nei netiesiogiai niekada nesulaukiau. Jokių neteisėtų dovanų niekada nepriėmiau", - aiškina R. Šimašius.

Politikas tvirtina, kad jam niekas nėra bandęs daryti įtakos.

„P.S. Gerbiami prokurorai, duokite kuo greičiau atsakymus apie tai, kuo įtariamas buvęs partijos pirmininkas. Visiems reikia atsakymų", - reziumuoja R. Šimašius.

DELFI primena, kad laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu R. Šimašius tapo partiją ištikus korupcijos skandalui. Buvęs liberalų lyderis E. Masiulis įtariamas kyšio priėmimu iš „MG Baltic" koncerno viceprezidento R. Kurlianskio - pastarasis yra sulaikytas.

E. Masiulį partijos vadovo poste pakeitė Antanas Guoga, tačiau po kai kurių jo pareiškimų liberalų ir A. Guogos keliai išsiskyrė, politikas paliko partiją.

R. Šimašius pretenduoja tapti nuolatiniu Liberalų sąjūdžio pirmininku neeiliniame suvažiavime.