Tikisi, kad susitars su konservatoriais

„Dėl opozicijos lyderio, aš tai laikyčiau biurokratinėmis detalėmis, tai nėra esmė. Faktas yra toks, kad kaip pagal statutą numatyta, nei viena iš opozicijoje likusių partijų neturi daugiau negu pusės visų opozicijos balsų. Dabar klausimas, kaip susitarti, kokį bloką daryti, kad būtų ta pusė, ir kas bus lyderis.

Natūralu, kad žvilgsniai krypsta į liberalus ir konservatorius. Mes tikrai galime šnekėtis, bet tie susitarimai, kurie buvo atnešti liberalams ir pasiūlyti, mums netiko dėl įvairių dalykų. Mes nesusitarėm dėl aspektų, turime aiškią savo kryptį ir nesame pasiruošę, kad konservatoriai atstovautų liberalią kryptį, nes balsavimuose atsiduriame priešingose pusėse. Mes būtume linkę dalintis opozicijos lyderio pozicija pagal proporcijas laimėtų balsų, bet turėtų būti labai aišku, kad tai nėra vieningas blokas“, - „Žinių radijo“ eteryje kalbėjo R. Šimašius.

Pasak R. Šimašiaus, vis dar yra šansų, kad frakcijos susitars: „Manau, kad logiška būtų susitarti ir reikėtų susitarti. Tikrai labai norėčiau, kad būtų susitarta, bet nebandant primesti daugiau vienybės negu jos yra. Tiesiog yra trečdalis ir du trečdaliai laiko pagal proporcijas. Iš mūsų pusės durys nėra uždarytos, bet ne bet kokiomis sąlygomis.“

Įvertino ministrų kabinetą

Taip pat „Žinių radijo“ eteryje Vilniaus meras ir Liberalų sąjūdžio lyderis įvertino naująjį ministrų kabinetą.

„Žiūrint į kabineto sudėtį, atrodo geriau negu buvo galima tikėtis. Tikrai žmonės tie, kuriuos teko pažinti ir susidurti, yra profesionalai ir žmonės, iš kurių tikiuosi, kad garbingai atliks savo pareigas. Man tik bendras fonas atrodo keistai ir ta profesionalų etiketė šių žmonių atžvilgiu yra net žeidžianti, nes tai yra su tokiu atspalviu tarsi marionečių vyriausybė, tampomų lėlių. Man rodos, tie žmonės yra verti daugiau, jie yra tikri lyderiai.

Yra žmonių, kurie kelia nerimą, tarkime Aurelijus Veryga, ne kartą esu su juo diskutavęs, tas šventeiviškas užsidegimas, kad ir gerų tikslų siekti nebūtinai gerus dalykus atneša. Pavyzdžiui, nesutikau žmogaus, kuris nepripažintų, kad alkoholizmas Lietuvoje yra didelė problema, klausimas apie priemones. Tai, kad teisingai įvardiji problemą, dar nereiškia, kad pasirenki teisingas priemones“, - kalbėjo R. Šimašius.