„Aš parašysiu pareiškimą, kurį įteiksiu pačiam premjerui, ir lauksiu, ką nuspręs premjeras", - žurnalistams Šakiuose sakė ministrė.

Ministrė teigė nė iš vienos ligoninės vadovų nereikalavusi kyšių.

„Visų pirma, nėra dar jokių tyrimų rezultatų: nei dėl vakarykščio mano pareiškimo, kad prieš dešimt metų vokelyje daviau pinigų gydytojui. Ir tai suma, kuri neužtraukia baudžiamosios atsakomybės. Šiandien, prieš išvykstant į Šakius, aš buvau Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT), nėra prokuratūros tyrimo. Tai man truputėlį keista, kai yra kaltinimai, kurie nėra pagrįsti teisinėmis išvadomis. Aš kalbu šiuo atveju kaip teisininkė", - sakė R. Šalaševičiūtė.

Pasak ministrės, ji kaip liudytoja apklausta dėl valstybės lėšų panaudojimo Šiaulių ligoninės statybos darbams.

Komentuodama savo atsistatydinimą, R. Šalaševičiūtė teigė sprendimą priėmusi dėl išsakytos politinės nuomonės.

„Jeigu yra tokia pareiškiama nuomonė, kad reikia atsistatydinti, tai, vadinasi, reikia rašyti ir prašymą. Kai kurie bendrapartiečiai turi tokią nuomonę. Kiek girdėjau, tokią nuomonę pareiškė ir premjeras, todėl aš ir sakau, kad rašau atsistatydinimo prašymą premjerui, kad jis jį pasirašytų pats", - sakė ji.

R. Šalaševičiūtė patikslino prašymą rašysianti pirmadienį. Klausiama, ar tikėjosi tokios reakcijos iš partijos, kolegų, ji pripažino nesitikėjusi, kad gali pakliūti į tokią situaciją.

„Tikrai, reikia manyti, nesitikėjau", - sakė ministrė.

Trauktis iš sveikatos apsaugos ministrės pareigų R. Šalaševičiūtę paragino premjeras Algirdas Butkevičius, prezidentė Dalia Grybauskaitė ir kai kurie socialdemokratų politikai.

Penktadienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad R. Šalaševičiūtė apklausta kaip liudytoja Šiaulių ligoninės ikiteisminiame tyrime, kuris atliekamas dėl galimų korupcinių veikų šioje gydymo įstaigoje.

Aplinkybių, kurias apklausos metu liudijo ministrė, prokuratūra neatskleidžia.

STT direktorius Saulius Urbanavičius DELFI tik atskleidė, kad STT jau kuris laikas tiria R. Šalaševičiūtės veiklą. Tiriama, ar iš ligoninių vadovų ji nereikalavo kyšio už Europos Sąjungos paramą, kurią skirsto ministerija.

R. Šalaševičiūtė radijuje taip pat pareiškė, kad yra davusi kyšį medikams, bet STT tyrimo dėl to nepradėjo suėjus senaties terminui.