„Šiandien pasakyti, kad Kauno klinikinės ligoninės vadovas ar jo pavaduotojas yra kalti, niekas nedrįsta. Kada bus iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kitokio turinio raštas ar rezultatas, kuo baigėsi ikiteisminis tyrimas, tada mes galėsime priimti sprendimus, nes Kauno klinikinė ligoninė yra viešoji įstaiga, vadovai nėra valstybės tarnautojai. (...) Jiems taikomos Darbo kodekso nuostatos, nušalinti nuo pareigų yra tik dvi galimybės: kai darbuotojas darbe vartojo alkoholį ar narkotines medžiagas arba kompetentingo organo, t. y. teismo, sprendimu“, – antradienį spaudos konferencijoje žurnalistams sakė R. Šalaševičiūtė.

Rimantė Šalaševičiūtė

ELTA primena, kad KKL direktorius G. Abeciūnas kaip specialusis liudytojas pirmadienį apklaustas STT, tiriant galbūt nuslėptą NŽT direktorės D. Gineikaitės girtumą. Specialiuoju liudytoju byloje apklaustas ir tos pačios ligoninės direktoriaus pavaduotojas K. Grigonis.

D. Gineikaitė įtariama vairavusi neblaivi. Tyrimus dėl bandymo nuslėpti girtumą atlieka STT ir Kauno klinikinė ligoninė.

Eismo įvykio vietoje po pūtimo į alkotesterį D. Gineikaitei nustatytas 1,66 promilės girtumas, tačiau pati NŽT vadovė neigia savo girtumą ir tikina atlikusi kraujo tyrimą medicinos įstaigoje. Tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, į gydymo įstaigą ji nuvyko praėjus beveik keturioms valandoms po įvykio.

D. Gineikaitė praėjusią savaitę STT apklausta kaip specialioji liudytoja. Teisėsauga Kauno klinikinėje ligoninėje atliko dokumentų ir D. Gineikaitės kraujo mėginio poėmius.