Po susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiusmi R.Paksas BNS sakė, kad tarp siūlomų kandidatų yra dabartinės Vyriausybės viceministrų, tačiau konkrečių pavaldžių neįvardijo.

Ketvirtadienį kaip galimus pretendentus jį pakeisti V.Mazuronis nurodė aplinkos viceministrus „tvarkiečius“ Almantą Petkų bei Daivą Matonienę. Dar neoficialiai minima ūkio viceministro Kęstučio Trečioko pavardė.

„Gal šiek tiek ankstyva sakyti kas (bus ministras - BNS). Iš tikrųjų mano vizito tikslas buvo su premjeru aptarti, kas galėtų, aptarėme keletą kandidatūrų. Jos tinka ministrui pirmininkui, bet dabar norėčiau pakalbėti su kiekvienu iš jų - įsitikinęs, kad premjeras gali dirbti su kiekvienu iš jų. Galų gale partijos prezidiumas turės išgirsti ir pasakyti savo nuomonę“, - BNS penktadienį sakė R.Paksas.

Jo teigimu, su A.Butkevičiumi penktadienį kalbėta tik apie V.Mazuronio pamainą - apie galimą kitų ministrų kaitą kalbos nebuvo.

„Aš manau, kad kitą savaitę turėtume turėti sprendimą“, - paklaustas, kada turėtų būti paskelbta naujojo aplinkos ministro pavardė, sakė R.Paksas.

Aplinkos ministras į EP išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą. Ši partija per sekmadienį vykusius EP rinkimus laimėjo du mandatus.

Po rinkėjų reitingavimo sąraše pirmasis buvo R.Paksas, antrasis - V.Mazuronis, trečiasis - Petras Gražulis, dabartinis europarlamentaras Juozas Imbrasas liko ketvirtas.

V.Mazuronis žurnalistams sakė postą ministerijoje paliekantis nuo birželio 15 dienos.