„Tvarkiečiai“ pranešė trečiadienį svarstę prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimą apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) jai pateiktą pažymą apie įtartinus viceministrus.

„Gali būti, kad prezidentė yra klaidinama. Manau, kad tokio rango valstybės pareigūnai negali būti įrašinėjami į jokius sąrašus, kurie yra paviešinami pažeidžiant žmogaus teises ir demokratinės valstybės principus. Jeigu yra pagrindas, įstatymų nustatyta tvarka asmens atžvilgiu gali būti atliekami sankcionuoti veiksmai ir pradedamas ikiteisminis tyrimas. Jeigu ne – kam tada virpinti orą ir dirginti visuomenę. Vieną kartą reikia pabaigti „šokdinti“ valstybę „slaptomis“ pažymomis, kurių turinys skirtas žiniasklaidai“, - pranešime spaudai cituojamas R.Paksas.

Žiniasklaidos teigimu, vadinamajame juodajame sąraše yra ir keli „tvarkiečių“ viceministrai.

„Raginsiu mūsų deleguotus viceministrus, kurie, pabrėžiu, turi teisę dirbti su slapta informacija, nedelsiant atlikti būtinus teisinius veiksmus pagal Asmens duomenų apsaugos įstatymą ir kitų teisės aktų nuostatas, kad būtų oficialiai kreiptasi į valstybės institucijas - pradedant VMI, STT, „Sodra“, Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija ir baigiant savivaldybės transporto kontrolieriais, kur gali būti duomenų, susijusių su galimais asmenų pažeidimais“, - sakė R.Paksas.

Apie STT jai ir premjerui Algirdui Butkevičiui pateiktą pažymą dėl įtartinų viceministrų D.Grybauskaitė žurnalistams pranešė antradienį. Viešumoje įvardijama, jog sąraše gali būti devyni viceministrai iš šešių ministerijų.