Žiniasklaidoje pasirodė Plimuto koledžo reklamos – skelbiama, kad tai „pirmūnų ir olimpinių čempionų mokykla Anglijoje“. Kitą savaitę Vilniuje vyksiančioje mugėje „Tarptautinės studijų dienos“ kviečiama į susitikimą su Plimuto koledžo direktoriaus pavaduotoja Sarah Dunn. Reklamoje naudojama ir R. Meilutytės nuotrauka.

Pasak renginį organizuojančios įmonės „Baltic Council“ direktorės Lietuvoje Jurgitos Gruodienės, didesnis susidomėjimas koledžu kilo po to, kai jame pradėjo mokytis R. Meilutytė.

Tiesa, tai atsieina nepigiai – metai studijų su apgyvendinimu kainuoja 30 tūkst. svarų sterlingų (apie 130 tūkst. Lt). Panašiai tiek kainuoja ir kiti privatūs Jungtinės Karalystės koledžai.

„Koledžas patrauklus tiems, kurie nori mokytis ir sportuoti. Ten sudaryta speciali programa sportuojantiems, nustatyta dienotvarkė. Ten mokosi plaukikai, šuolininkai į vandenį, šiuolaikinės penkiakovės atstovai, regbio, krepšinio žaidėjai. Sporte ar akademiškai gabiems jaunuoliams koledžas suteikia net iki 100 proc. stipendijas“, – DELFI kalbėjo J. Gruodienė.

Tačiau, tikina J. Gruodienė, dėl didelio susidomėjimo koledžas ne visada turi ir gali pasiūlyti laisvų vietų.

Mugėje taip pat dalyvaus 18 universitetų ar jiems prilyginamų aukštųjų mokyklų iš Jungtinės Karalystės, Olandijos, Šveicarijos, Danijos, Rusijos, Čekijos. Daugiausia laukiama universitetų iš Jungtinės Karalystės, iš jų išskiriami du, kurie ypač aukštai reitinguojami: Voviko (Warwick) universitetas ir Queen Mary Londono universitetas. Mokytis kvies 17 vidurinių mokyklų ir koledžų.

Pašnekovės teigimu, užsienyje įprasta mokytis į Jungtinę Karalystę važiuoti nuo 9 metų. Lietuvoje labiau važiuojama nuo 16-kos, kada galima baigti dvi paskutines klases ir gauti „A-level“ išsilavinimą. Turint tokį išsilavinimą, galima stoti į Jungtinės Karalystės universitetus.