Prieš mėnesį sudaryta tarybos komisija pateikė išvadas, kad Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Karolis Kaklys „piktybiškai nelankė Kontrolės komiteto posėdžių ir tokiu savo elgesiu sulaužė Tarybos nario priesaiką bei pažeidė įstatymus“.

„Ši apkaltos komisija sudaryta ir jos sudėtis patvirtinta sudaryta nesilaikant įstatymų, neįtraukiant į ją opozicijos atstovų. Vertinu tai kaip dar vieną bandymą susidoroti su opozicija. Iš šios kadencijos tarybos, neapsikentę patyčių, mandato atsisakė jau du opozicijos nariai. Šita apkalta sugrius taip, kaip griūva mero Ričardo Malinausko tvoros. Esu vienas aktyviausių tarybos narių, per 2016 metus praleidęs tik vieną posėdį“, – sakė tarybos posėdyje K. Kaklys.

„Komisija buvo susirinkusi teisėtai, opozicinių frakcijų vadovams buvo išsiųsti kvietimai dalyvauti jos posėdžiuose“, – atkirto Druskininkų savivaldybės Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas Renaldas Viščinis.

„Trikdydama Kontrolės komiteto darbą opozicija siekia, kad Druskininkuose būtų įvestas tiesioginis valdymas. Mišrios frakcijos vadovas Vilius Semeška atvirai apie tai rašo feisbuke,“ – teigė daugumos atstovas Artūras Skausmenis.

Opozicinės Mišri ir Liberalų sąjūdžio frakcijos yra apskundę teismui Druskininkų savivaldybės tarybos reglamentą, pagal kurį 2015 m. opozicijai nebuvo suteiktos Kontrolės ir Antikorupcijos komitetų bei etikos komisijos vadovų pareigos. V. Semeškos teigimu, K. Kaklio nedalyvavimas Kontrolės komiteto posėdžiuose yra protesto forma, dėl kurios surengti apkaltos nepavyks.

„Koks turi būti intrigantas žmogus, kuris du metus skiria ne darbui, o skundų rašymui. Kokius čia reikia mokslus, ar KGB ar dar kažkokius baigti, kad viską, ką darai šlykštaus, pateiktum kaip kitų“, – pratrūko meras R. Malinauskas.

Valdančiosios frakcijos „Už Druskininkus“ balsais, 18 tarybos narių nubalsavus už sprendimas pradėti apkaltą priimtas. Tarybą teisme atstovaus vicemeras Linas Urmanavičius ir tarybos narė Grąžutė Kuneikienė.