Iš politikų jis išskyrė Darbo partijos pirmininką, buvusį aplinkos ministrą Valentiną Mazuronį ir konservatorių patriarchą Vytautą Landsbergį.

„Lankėsi tiek daug, kad šiai dienai mes darome sąrašus ir, reikalui esant, juos pateiksime. Tai ne tik konservatoriai, bet ir liberalai – ir aukščiausiu lygiu, ir visokiu kitokiu“, - sakė R. Malinauskas.

„Labai keistai atrodo, kai žmonės organizuoja tokio lygio susidorojimus patys būdami, matyt, pakankamai nešvarūs, nes vandens parko procedūromis reikėjo naudotis. Tiesiog darosi keista. Kadangi esame pastatyti į tokią situaciją, tai mes surinksime visą informaciją ir, atėjus laikui, ją pateiksime. Jeigu reikės – su pavardėmis, jeigu reikės – su įrodymais“, - pridūrė Druskininkų meras.

Tokie mero teiginiai buvo išsakyti praėjusią savaitę, kai portale DELFI pasirodė informacija, kad Druskininkų savivaldybei priklausančiame sveikatinimo ir poilsio centre „Aqua“ nemokamai galėjo lankytis Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovas, buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Žimantas Pacevičius su sutuoktine, aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas bei kiti politikai ir jų šeimos nariai.

STT Kauno valdybos pareigūnai ir Kauno apygardos prokuratūros prokurorai dėl piktnaudžiavimo ir neteisėto savivaldybės lėšų naudojimo yra pradėję ikiteisminį tyrimą. Prokurorai taip pat pareiškė įtarimus Druskininkų „Aqua” centro direktoriui Edmundui Antanaičiui.

Tačiau Druskininkų meras R. Malinauskas sako, kad privilegijomis Druskininkuose nemokamai naudojosi daugelio partijų politikai.

V. Landsbergis: nakvojau nemokamai kaip muzikos festivalio dalyvis

Po savaitės nuo pirmojo pokalbio meras R. Malinauskas pateikė keletą pavardžių. Jo teigimu, privilegijomis naudotasi ne tik sveikatinimo ir poilsio centre „Aqua“, bet ir kitur.

„Pasidomėkite apie V. Mazuronio lankymąsi „SPA Vilnius“ Druskininkuose ir Anykščiuose. Taip, taip, V. Mazuronio, europarlamentaro. Ir apie V. Landsbergį pasakysiu, ir apie kitus. Vyriausiąjį, vyriausiąjį - „Draugystės sanatorijoje““, - sakė R. Malinauskas.

Tačiau V. Landsbergis sako, kad yra ne visai taip, kaip sako R. Malinauskas. Politikas ir muzikas labai dažnai dalyvauja konkurse-festivalyje „Muzika be sienų“ Druskininkuose ir apsistoja „Draugystės sanatorijoje“.

Festivalį, kaip nurodoma jo tinklapyje, organizuoja Lietuvos muzikų draugija „XXI amžiaus muzika ir švietimas“, Druskininkų M.K. Čiurlionio meno mokykla, tarptautinė asociacija „Muzika klasika“ iš Rusijos, Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“ ir Užkarpatės kultūros vystymo fondas iš Lenkijos.

Lietuvos muzikų draugijos „XXI amžiaus muzika ir švietimas“ pirmininkė, profesorė Veronika Vitaitė DELFI pasakojo, kad į festivalį-konkursą visuomet kviečiamas ir V. Landsbergis, kuris groja koncerte ir veda pamokas dalyviams.

„Kalbant apie jo nakvynę, tai aš kreipiuosi į kai kurias sanatorijas arba viešbučius, prašydama paremti mūsų organizaciją. Pagal galimybes sanatorijos ir viešbučiai priima nemokamai. Šiuo atveju profesorių V. Landsbergį apgyvendina „Draugystės sanatorija“, kuri priima jį kelioms dienoms nemokamai“, - pasakojo V. Vitaitė.

„Ar galime pakviesti žmogų ir sakyti: apsimokėkit už savo pinigus, dar grokit koncerte ir veskit pamokas? Būtų truputį juokinga“, - priduria V. Vitaitė.

Pats V. Landsbergis situaciją irgi aiškina lygiai taip pat: jis kasmet vyksta į Druskininkų konkursą-festivalį ir yra nemokamai apgyvendinamas „Draugystės sanatorijoje“.

Vytautas Landsbergis

„Ar šita sanatorija yra jo sanatorija, jo Spa? Aš manau, kad tai nieko bendra neturintys dalykai. Kai aš atvažiuodavau į Druskininkus koncertuoti ir dalyvauti „Muzikos be sienų“ festivalyje ir seminare, tai mane apgyvendindavo „Draugystės sanatorijoje“. Tai aš nežinau, kokia čia privilegija, aš esu atlikėjas. Organizatoriai sutardavo su sanatorijos vadovybe ir mane apgyvendindavo“, - sako V. Landsbergis.

Politikas ir muzikas sako, kad kaip tik šiemet rugpjūčio mėnesį jis dalyvavo festivalyje, kuriame vyko jo koncertas. „Aš porą naktų nakvojau „Draugystės sanatorijoje“. Ir anksčiau taip yra buvę“, - sako V. Landsbergis.

V. Mazuronis: viską mokėjau pats

Darbo partijos pirmininkas, buvęs aplinkos ministras V. Mazuronis, išgirdęs apie jam išsakomus kaltinimus, reaguoja paprastai: „Lankiausi ir viską mokėjau pats. Tiesa, vietas dažniausiai užsakydavome mano žmonos vardu“. Politikas pateikia visą sąrašą datų ir sąskaitų, kurias teigia apmokėjęs pats iš savų pinigų.

Valentinas Mazuronis

Remiantis V. Mazuronio pateikta informacija, „Vilnius SPA“ Druskininkuose jis su žmona lankėsi:

- 2013 m. birželio mėn., mokėjo 726,3 Lt;
- 2013 m. rugpjūčio mėn., mokėjo 2738,52 Lt;
- 2015 m. balandžio mėn., mokėjo 582 Eur;

Pasak politiko, „Vilnius SPA“ Anykščiuose su sutuoktine lankėsi:

- 2014 m. balandžio mėn., mokėjo 2287,35 Lt;
- 2015 m. sausio mėn., mokėjo 778,82 Eur;
- 2015 m. rugpjūčio mėn., mokėjo 820,8 Eur.

„Tai yra pono R. Malinausko šmeižtas bandant pridengti, matomai, kažką savo“, - sako V. Mazuronis.

„Gal jis nelabai manęs mėgsta už savo visas tvoras ir tą Vijūnėlės dvarą, nes būdamas ministru stipriai įsikišau?“ - svarstė politikas.

Būdamas aplinkos ministru V. Mazuronis susidomėjo Druskininkų miesto centre, kurortinėje zonoje, 2013 m. iškilusio beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės dvaru, statybomis.

Joms reikalingus sprendimus ir teisės aktus priėmė Druskininkų savivaldybė ir vietos žemėtvarkininkai. Generalinė prokuratūra, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į teismą, bet neseniai pirmosios instancijos teisme bylą pralaimėjo.

Politikas taip pat buvo pajudinęs R. Malinausko namo tvoros, buvusios per arti upės, reikalais. Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamentas buvo nurodęs tvorą nugriauti, tačiau šiuo metu klausimas įstrigęs teismuose.

„Matyt, žmogus pyksta. Aš tai nematau reikalo slėptis, jei važiuoju kažkur dienai-kitai su šeima. Tai jis, matyt, vadovaudamasis savo logika pamanė, kad reikia važinėti nemokamai. Ką aš daugiau galiu pakomentuoti?“ - reziumavo V. Mazuronis.