Ž. Pacevičius minimas tarp žmonių, kurie nemokamai naudojosi Druskininkų savivaldybei priklausančio sveikatingumo ir poilsio centro „Aqua“ paslaugomis.

„Sakote, atsitiktinai užfiksavote? Aš kitos nuomonės. Neaišku, kokie kaimynai kavinėje padėjo jums atsitiktinai eiti pro šalį. Bet, matote, viešai susitinkame, nesislapstydami, labai dažnai tą darome. Pakalbėjome apie šeimas, apie problemas - ir viskas“, - DELFI sakė Ž. Pacevičius.

Klausiamas, ar su R. Malinausku kalbėjosi apie savivaldybei priklausančiam sveikatingumo centrui „Aqua“ kilusias problemas dėl STT tyrimo, Ž. Pacevičius atsakė neigiamai.

„Apie tai mes nekalbėjome. Aišku, apie problemas irgi kalbėjome, turbūt tokie dalykai niekam nėra malonūs, bet šiaip buvo klausiama, kaip šeimai sekasi, ką darysime toliau“, - visiškai rimtai aiškino Ž. Pacevičius.

R. Malinauskas: nuolat susitinku paklausti, kaip jam sekasi

„Todėl, kad tai yra normalus žmogus, su kuriuo aš laikas nuo laiko susitinku paklausti, kaip jam sekasi, kaip žmonai sekėsi laikytis egzaminus, kaip jo paties sveikata, kaip mano šeiminiai reikalai dėliojasi, paklausiau, ar lapkričio pabaigoje bus Lietuvoje, nes Druskininkuose planuojame didelę įspūdingą šventę“, – į klausimą, apie ką kalbėjo su Ž. Pacevičiumi, atsakė R. Malinauskas.

Kilusį triukšmą dėl privilegijų sveikatingumo centre jis vadino „konservatorių išpūstu ir apmokėtų mokesčių mokėtojų pinigais žurnalistams, kurie daro skandalą“.

Tuo pat metu R. Malinauskas dėkojo už Druskininkų reklamą – esą tiek, kiek dabar reklamuojami Druskininkai, savivaldybė lėšų negalėtų skirti per keletą metų. Miesto meras žadėjo pateikti savo informaciją apie skandalo užsakovus bei organizatorius.

„Viskas bus įvardinta, o, patikėkite, su kuo man susitikti išgerti kavos ar dar kažką, gali nuspręsti tik teismas“, – žadėjo R. Malinauskas.

„Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis pirmadienį buvo sulaikytas įtariant piktnaudžiavimu. STT Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo.

Atlikdami šį ikiteisminį tyrimą, pareigūnai pirmadienį sulaikė „Aqua“ direktorių, bendrovės ir Druskininkų savivaldybės patalpose atliko kratas ir paėmė tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Druskininkai pastaruoju metu skamba ir dėl miesto centre, kurortinėje zonoje 2013 m. iškilusio beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės dvaru. Tam reikalingus sprendimus ir teisės aktus priėmė Druskininkų savivaldybė ir vietos žemėtvarkininkai. Generalinė prokuratūra, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į teismą, bet pirmosios instancijos teisme bylą pralaimėjo.