Pirmadienį į prokuratūrą atvykusiam R.Kurlianskiui pateikti su šiuo epizodu susiję papildomi įtarimai dėl papirkimo bei prekybos poveikiu.

Tyrimo duomenimis, nuo praėjusių metų rudens iki šių metų sausio pabaigos Vilniuje per susitikimus su V.Gapšiu už koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, t. y. už įtaką frakcijos Seime nariams ir asmenišką balsavimą Seime, R.Kurlianskis tiesiogiai pasiūlė, pažadėjo, susitarė duoti ir davė iš viso 25 tūkst. eurų kyšį.

Anot Generalinės prokuratūros pranešimo, turimi duomenys leidžia manyti, kad tai galėjo būti padaryta per kelis galbūt apsimestinius sandorius.

Įtariama, kad vienu atveju tai atlikta per uždarąją akcinę bendrovę, kuri buvo įgaliota atstovauti partijos interesams transliuojant per televiziją politinę partijos reklamą, suteikus 10 tūkst. eurų nuolaidą už dvejose šio koncerno valdomose televizijose transliuotą politinę reklamą. Dar 15 tūkst. eurų – per galbūt apsimestinę paramos sutartį tarp vienos viešosios įstaigos ir koncerno valdomos bendrovės.

Anksčiau teisėsauga V.Gapšio namuose ir darbo vietoje Seime teisėsauga yra atlikusi kratas. Jis apklaustas specialiuoju liudytoju. Šis statusas suteikiamas esant duomenų apie galimą nusikaltimą, bet nesant galimybės pateikti įtarimų. V.Gapšys, kaip Seimo narys, turi teisinę neliečiamybę. Ją panaikinti gali tik Seimas.

Paklaustas, ar bus kreipiamasi į Seimą dėl V.Gapšio neliečiamybės panaikinimo, bylą tiriantis prokuroras Justas Laucius pirmadienį žurnalistams sakė, kad tai yra generalinio prokuroro kompetencija – peržiūrėjęs bylos medžiagą jis įvertins, ar pakanka duomenų tokiam prašymui.

„Šiuo metu įtariamųjų yra tiek, kiek yra. Galbūt jų galėtų atsirasti daugiau, tačiau kai kurie iš jų yra saugomi imuniteto nuo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn“, – sakė prokuroras. Jis netikslino nei politikų asmenybių, nei einamų pareigų.

R. Kurlianskis prokuratūroje parodymų nedavė

Politinės korupcijos byloje įtariamas "MG Baltic" viceprezidentas Raimondas Kurlianskis pirmadienį apsilankęs Generalinėje prokuratūroje nedavė parodymų, susijusių su istorija dėl galimo kyšio davimo Seimo nariui "darbiečiui" Vytautui Gapšiui.

Pasak įtariamojo advokato Kazio Pėdnyčios, R . Kurlianskis parodymų nedavė, nes pasinaudojo įstatyme numatyta teise bei neturėjo ko pasakyti dėl pareikšto šio konkretaus įtarimo, nes įtarimai neaiškūs.

"Šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje mūsų ginamasis parodymų nedavė, pasinaudojo įstatymų tam suteikta teise ir čia niekas dėl to niekam negali reikšti priekaištų", - žurnalistams Generalinėje prokuratūroje sakė K. Pėdnyčia.

"Nėra ko pasakyti, todėl negali būti ir parodymų", - teigė R. Kurlianskio advokatas ir pridūrė, kad įtarimai "gana sudėtingi, gana nelengvai skaitomi, juos reikia įsisąmoninti".

Jo teigimu, R. Kurlianskis parodymų nedavė ir anksčiau.

"Kita vertus, mūsų ginamasis to, kuo jį įtaria, nepadarė", - sakė gynėjas.

R. Kurlianskis nuo komentarų susilaikė.

Prokurorai "MG Baltic" koncerno viceprezidentui R. Kurlianskiui pateikė papildomų kaltinimų dėl galimo 25 tūkstančių eurų kyšio davimo Darbo partijos nariui V. Gapšiui.

Anot Generalinės prokuratūros, R. Kurlianskiui pateikti papildomi kaltinimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu. Teisėsaugos teigimu, įtariamasis V. Gapšiui už koncernui palankius ir finansiškai naudingus politinius sprendimus "galimai tiesiogiai pasiūlė, pažadėjo, susitarė duoti ir davė iš viso 25 000 eurų kyšį".

R.Kurlianskis taip pat įtariamas papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi. Teisėsauga įtaria, kad jis perdavė 106 tūkst. eurų kyšį tuometiniam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)