„Šiandien iš Kauno klinikų Kardiologijos klinikos išrašomas pacientas Raimondas Kurlianskis“, - rašoma klinikų pranešime spaudai.

Jo sveikatos būklę gydytojai pakomentuos trumpoje spaudos konferencijoje.

R.Kurlianskis į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno klinikas atsigulė pirmadienį dėl širdies ligos, teigė jo advokatas Romualdas Mikliušas. Jis buvo paguldytas į Kauno klinikų Kardiologijos kliniką, kuriai vadovauja LSMU rektorius Remigijus Žaliūnas.

Teisėsauga įtaria, kad R.Kurlianskis perdavė buvusiam Seimo nariui ir Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui apie 106 tūkst. kyšį. Be to, įtariama, kad jis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie veiktų koncerno interesų naudai. R.Kurliankiui taip pat pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo valstybės paslaptį sudarančia informacija.

R.Kurlianskį prokurorai siekia laikyti suimtą, nors teismas praėjusią savaitę jį iš kardomojo suėmimo paleido. Prokuroras Justas Laucius apskundė šį teismo sprendimą, teismas skundą nagrinės pirmadienį.

R.Kurlianskis šią savaitę atsistatydino iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto tarybos.

„MG Baltic“ bendrovė „Mitnija“ yra laimėjusi keliolika konkursų, susijusių su statybomis tame universitete.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančios žiniasklaidos grupės „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ bei naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybų pirmininkas.