LVŽS pirmininkas asmeniškai teikia pareiškimą Vilniaus apylinkės prokuratūrai su prašymu pradėti tyrimą pagal požymius nusikalstamos veiklos, numatytos Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 2 dalyje – dėl nenustatyto asmens neteisėtų veiksmų, tai yra tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimo per visuomenės informavimo priemones.

R. Karbauskis kreipėsi ir į Valstybės saugumo departamentą (VSD), pažymėdamas, kad įgyvendintų veiksmų visuma atitinka hibridinio karo II fazę, kai vykdomos specialiosios operacijos, siekiant klaidinti politikos ir karinius lyderius koordinuotomis diplomatinių kanalų, žiniasklaidos ir aukščiausių vyriausybės bei karinių agentūrų priemonėms platinant fiktyvius duomenis, įsakymus, nurodymus ar instrukcijas.

Dėl šių aplinkybių R. Karbauskis pažadėjo visokeriopai bendradarbiauti su VSD keičiantis informacija, o pasitvirtinus duomenims apie kenkėjišką veiklą, prašo imtis priemonių ją užkardant.

„Galima toleruoti agresyvią ir dalykišką kritiką, tačiau atviro melo fabrikavimą ir skleidimą viešoje erdvėje prieš pat lemiamus Seimo rinkimų balsavimus vertinu tik neigiamai. Nors visuomenė ir žiniasklaida parodė informacinį raštingumą ir sąmoningumą liūdnu šypsniu palydėdama oponentų ar valstybės išorės priešų veiklą, tačiau teisėsaugos institucijos turėtų išsamiau išanalizuoti ir pateikti savo išvadas“, – sako Seimo narys R. Karbauskis.