„Pateikimui tikrai frakcija pritars, tikimės, kad į visus klausimus bus atsakyta. Galima nuraminti tą visuomenę, kuri yra suabejojusi, reiškia vienas ar kitas abejones. Tai nebus latviškas variantas, tai nebus toks variantas, kuris panaikintų girininkijas, tai bus lietuviškas variantas, ir šiandien mes daug išaiškinimų girdėjome. Aš manau, tas svarstymų periodas bus labai naudingas tam, kad ir Seime nekiltų abejonės, ir kad girininkų, miškininkų visuomenei bus išaiškinta. Tikiuosi, kad tie sprendimai, kurie sukelia vienas ar kitas abejones, bus padaryti tam, kad mes turėtume skaidresnę sistemą, kad ji būtų efektyvesnė, kad kiekvienas Lietuvos gyventojas jaustų tiesioginę naudą, nes šiandien grąža, kaip bebūtų keista, iš miškų sektoriaus valstybei yra labai nedidelė“, – trečiadienį po Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Beje, dalis frakcijos narių skeptiškai vertina planuojamą reformą, tačiau R. Karbauskis mano, kad jie išgirs argumentus ir balsavimo metu ją palaikys.

„Dalis frakcijos mano, kad sprendimai, kuriuos mes priimame, turi būti labai apgalvoti, ir šiandien jie įsitikino, kad sprendimai yra labai gerai apgalvojami. Manau, kad frakcijos ir ministerijos nuomonė ir argumentai bus pakankami, kad mes priėmimo stadijoje visi balsuotume 100 proc.“, – sakė R. Karbauskis.

Kaip jau skelbta, trečiadienį ministrų kabinetas išreiškė pritarimą planuojamai valstybinių miškų valdymo reformai, numatančiai sujungti 42 atskiras urėdijas į vieną valstybinę įmonę.

Aplinkos ministerijos rengiama pertvarka numato įmonės „Lietuvos valstybiniai miškai“ steigimą su nepriklausoma valdyba, o šiuo metu valstybiniais miškais Lietuvoje besirūpinančios 42 urėdijos būtų sustambintos ir paverstos 25 filialais.

Prie įmonės būtų prijungta ir Generalinė miškų urėdija bei miškotvarkos institutas.

Anot ministerijos, tokia reforma leistų sumažinti miškų valdymo biurokratinį aparatą ir dėl to valstybė kasmet sutaupytų 10-14 mln. eurų.