Ramūnas Karbauskis taip pat kartoja, kad toks kodeksas, kokį priėmė Seimas, negalėtų likti - po pirmojo rinkimų turo su konservatoriais lyderio pozicijas besidalijanti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kodekso keitimą vadina vienu svarbiausių darbų.

Tuo tarpu verslas su nerimu klauso valstiečių kalbų ir ragina juos nepasiduoti populizmui.

„Seniai sakome, kad šitas Darbo kodeksas, kai jis buvo priimtas, kad jis yra pasityčiojimas iš Lietuvos žmonių bei darbdavių iš darbuotojų, tarnauja interesams tų, kurie planuoja įsivežti pigią darbo jėgą iš užsieninio ir tai yra akivaizdu. Aš nesu visiškai tikras, ką jie (liberalai -BNS) galvoja apie šį kodeksą, bet jeigu jie mano, kad toks kodeksas galėtų likti, jie mano neteisingai“, - pirmadienį LNK „Žinioms“ pareiškė R. Karbauskis, paklaustas, ar pripažįstantiems, kad šis kodeksas yra per liberalus, pakeliui būtų su liberalais, kurie kodeksą remia.

Politikos apžvalgininko Kęstučio Girniaus R. Karbauskio pozicija dėl Darbo kodekso nenustebino.

„Viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių socialdemokratai pralaimėjo, buvo tai, kad jie palaikė Darbo kodeksą. Apklausos parodė, kad pusė Lietuvos žmonių jam irgi nepritaria. Ir jo (R.Karbauskio - BNS) tikslas dabar parodyti, kuo jie (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis - BNS) skiriasi nuo socialdemokratų, su kuriais jis varžysis kaime, ir nuo konservatorių, su kuriais varžysis keliose apygardose“, - teigė K. Girnius.

Investuotojų forumo vykdančiosios direktorės Rūtos Skyrienės teigimu, būtent darbo rinkos reguliavime pokyčių reikia labiausiai.

„Jiems pirmiausia reikėtų įsigilinti į Darbo kodeksą. Jeigu jie iš tikrųjų ateina su pokyčiais Lietuvoje, turėtų pamatytų, kad didžiausi pokyčių Lietuvoje reikalauja darbo rinkos reguliavimas“,- teigė ji.

BNS jau rašė, kad Seime šią savaitę numatytas nuo kitų metų galiosiančio naujojo Darbo kodekso pataisų priėmimas gali būti nukeltas į plenarinius posėdžius, kurie vyks jau po antrojo rinkimų turo.

Anksčiau ir premjeras Algirdas Butkevičius ir Seimo vadovė Loreta Graužinienė tvirtino, kad kodeksą patobulins kadenciją baigiantis Seimas. .

Dalis Seimo narių siūlomų pataisų sutampa su atmestomis prezidentės Dalios Grybauskaitės siūlytomis pataisomis - ji nuo sausio turintį įsigalioti turintį kodeksą vetavo, sakydama, kad jis nepakankamai užtikrina darbuotojų teises ir „įteisina darbdavių dominavimą“. Seimas prieš porą savaitę atmetė šalies vadovės veto ir paliko birželį priimtą kodekso variantą, bet dabar jį tobulina.