Ateinančią savaitę, pasak R. Karbauskio, bus kviečiamas „valstiečių“ ir socialdemokratų Koalicinės tarybos posėdis, kuriame ketinama „aptarti situaciją ir tolesnes perspektyvas“.

„Mes pasiūlysime nustoti koalicijos partneriams komunikuoti apie esamas ar menamas problemas (koalicijoje – DELFI) viešojoje erdvėje, o sėsti ir kalbėtis, jei mato, kad yra apie ką. Nėra normalu, kai Palucko (Gintauto Palucko, LSDP pirmininko - DELFI) nesusitinku ir nematau jau nežinau, kiek laiko, bet vis skaitau naujus ir naujus jo pareiškimus viešojoje erdvėje, liečiančius mūsų, kaip dviejų koalicijos partijų, veiklą. Paluckas nesikalba nei su manim, nei su mūsų frakcija, nei su savo frakcija. Paluckas kalbasi tik pats su savimi ir su Facebook‘u“, - DELFI sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, ar „valstiečiai“ šiandien kels klausimą dėl tolesnio likimo su socialdemokratais koalicijoje darbui rudens sesijoje, R. Karbauskis sakė, kad „dar pažiūrėsime, kaip čia bus“.

Paskutiniu metu viešojoje erdvėje netrūko kritikos R. Karbauskiui ir net raginimų trauktis iš partijos ir politikos apskritai.

Tokių pasisakymų netrūko ir iš pačių „valstiečių“ frakcijos – Rimos Baškienės, Virginijaus Sinkevičiaus, Vytauto Bako. Ypatingai aktyviai čia reiškėsi Seimo narys Povilas Urbšys.

R. Karbauskis teigė į partijos vadovybės ir frakcijos posėdį einąs ramus kaip niekada, nes „gandai apie mūsų mirtį yra gerokai perdėti“.

„Kelios paskutinės dienos daug ką sudėliojo į vietas. Meluočiau, jei sakyčiau, kad nesuprantu, jog kai kas bandė ir gal vis dar bando pasinaudoti sumodeliuota situacija ir supriešinti mūsų partijos ir frakcijos vadovybę. Bando mano didžiai gerbiamus bendražygius priešinti ir su manimi, ir tarpusavyje. Skaudu, kad kai kas pasidavė tokiems bandymams ir buvo suklaidinti. Tačiau pykčio ir neapykantos maištininkams nelaikau, sakau atvirai. Laukia daug darbų, atsakomybė prieš Lietuvos žmones, ir smulkios ar didesnės intrigos tikrai neprivers atsitraukti nuo Vyriausybės programos įgyvendinimo nei manęs, nei „valstiečių“ partijos“, - DELFI sakė R. Karbauskis.

G. Paluckas: kalbėti ir kalbėtis – skirtingi dalykai

Išgirdęs LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio pasisakymą, esą socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas „nesikalba nei su manimi, nei su mūsų frakcija, nei su savo frakcija“, o viešus pareiškimus apie politinę padėtį šalyje skelbiąs tik viešojoje erdvėje ir socialiniuose tinkluose, pats socialdemokratų vadovas prapliupo juoku.
Gintautas Paluckas

„Čia įdomi evoliucija, sveikintina, sakyčiau, evoliucija. Anksčiau ponas Ramūnas kalbėdavo, kad viskas tik gerėja ir gerėja, o dabar jau nori kalbėtis“, - sakė LSDP lyderis G. Paluckas.

Anot socialdemokratų partijos vadovo, „kalbėti ir kalbėtis yra skirtingi dalykai“.

„Aš kalbuosi su visais, kurie nori kalbėtis. Bėda ta, kad Ramūnas (R. Karbauskis – DELFI) nori kalbėti, bet ne kalbėtis“, - sakė LSDP pirmininkas G. Paluckas.

Jis tikina Seime būnantis „kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį, dalyvaujantis LSDP frakcijos pasitarimuose, koalicinės tarybos posėdžiuose“, ir LVŽS lyderio R. Karbauskio pasisakymo „nevertina rimtai“.

„Jei manęs klausiate, kaip aš vertinu, tai atsakau jus – nevertinu rimtai, aš atsakau juoku“, - sakė G. Paluckas.