Seimo Kultūros komiteto pirmininkas R. Karbauskis pirmadienį išplatino pareiškimą, kuriame kviečia visuomenę įsiklausyti ir išgirsti profesoriaus V. Juozapaičio argumentus, kodėl Seimui būtinas profesionalus fortepijonas.

„Kultūros komiteto narys profesorius V. Juozapaitis yra atkreipęs dėmesį, kad Seimas neturi fortepijono, todėl parlamente nėra sąlygų rengti muzikinių renginių. Buvo konstatuota, jog pianinas, kuris šiuo metu yra Seime, yra tinkamas vaikų darželiui ar mokyklai, gal mažesniam klubui. Profesoriaus teigimu, profesionalus fortepijonas sudarytų sąlygas kviestis atlikėjus ir, visų pirma, talentingus vaikus į Seimą, kad jie galėtų būti pastebėti, suteikti jiems tokiu būdu tam tikras starto galimybes.

Pasak R. Karbauskio, kaip komiteto pirmininkas jis pritariąs ir palaikąs kolegą V. Juozapaitį, jog instrumentas nebūtinai turėtų būti įsigyjamas, gali būti tik paskolinamas specialioms progoms. Svarstytini ir profesorius siūlymai įsigyti naudotą ar su mecenato suteikiama nuolaida, galbūt išperkamosios nuomos būdu, nes galutinė profesionalaus instrumento kaina gali siekti ir kelias dešimtis tūkstančių eurų.

Viešoje erdvėje, „Facebook“ socialiniame tinkle kai kurie žinomi asmenys ėmė šaipytis iš profesoriaus idėjos, klaidingai ją priskirdami Kultūros komiteto pirmininkui R. Karbauskiui. Taip tik juokais bandoma paversti rimtą Seimo reprezentacijos klausimą, todėl Kultūros komitetas kviečia išlaikyti darbingą nusiteikimą ir kartu ieškoti sprendimo profesoriaus V. Juozapaičio iškeltai problemai“, – teigiama R. Karbauskio pareiškime.