Kaip VRK informavo portalą LRT.lt, jau gauti du politinių partijų skundai, kuriais R. Karbauskis kaltinamas politinei reklamai išnaudojantis serialą, nes, kaip teigiama, yra jo scenarijaus autorius ir mecenatas.

Šiuos teiginius patvirtina ir paties R. Karbauskio pasisakymai, skelbiami serialo internetiniame tinklapyje: „Serialas „Naisių vasara“, kurio scenarijaus kūrime dalyvauju, yra bandymas parodyti, koks gražus yra Lietuvos kaimas, koks įdomus ir įvairus jo gyvenimas.“

„Nėra net abejonės. Tai – politinė reklama, nes per rinkimų kampaniją per vieną komercinę televiziją pačiu geriausiu komerciniu laiku rodomas serialo anonsas su paties R. Karbauskio pavarde“, – teigia socialdemokratų partijos rinkimų štabo vadovas, Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas. Jis taip pat patvirtino, jog dėl R. Karbauskio veiklos yra parašęs skundą VRK.

Darbo partijos rinkimų štabo vadovas parlamentaras Vytautas Gapšys antrino kolegai A. Sysui ir tvirtino taip pat manąs, jog serialo anonsai su „valstiečių“ lyderio pavarde yra politinė reklama, siekiant politinių tikslų: „Galbūt tame seriale R. Karbauskis neminimas, tačiau jis akivaizdžiai siejamas su juo, ir taip kuriamas jam įvaizdis. Juk kartais net kam nors gėlių įteikimas yra traktuojamas kaip rinkėjų papirkinėjimas, o ką jau kalbėti, kai konkretus partijos lyderis, kuris dalyvauja rinkimuose, yra susijęs su per rinkimų kampaniją rodomu filmu.“

V. Gapšys sako, jog kol kas Darbo partija dar nėra parašiusi skundo VRK, tačiau partijos teisininkai stebi ir vertina situaciją.

Pasak VRK vadovo Zenono Vaigausko, šiuo metu komisijos nariai analizuoja ne tik skundus dėl R. Karbauskio galimos politinės reklamos, sietinos su serialu „Naisių vasara“, bet ir jo paties atsakymą. „Jis mums parašė, jog nėra šio serialo mecenatas, kad jį finansuoja viena įmonė, susijusi su jo verslu. Dėl to mums kilo nemažai klausimų, į kuriuos galėsime atsakyti po išsamaus tyrimo“, – aiškina Z. Vaigauskas.

„Valstiečių“ vedlys R. Karbauskis, vertindamas skundus VRK, prisipažino, jog jie sukelia jam juoką, nes esą serialas kuriamas jau septintą sezoną, ir anksčiau dėl to, kad jis yra scenarijaus autorius ar mecenatas, niekas nesiskundęs: „Niekaip negaliu suprasti, kaip tai galima susieti su politika? VRK buvo paaiškinta, jog darbas, kuris atliekamas jau daug metų, negali būti politine reklama. Per tą laiką, kol kuriamas serialas, dalyvavau ne vienuose rinkimuose.“

R. Karbauskis taip pat tikina iš anksto žinąs VRK atsakymą – „jokių problemų“. Jis tvirtina, jog nėra minimas serialo scenarijuje, o seriale nieko nekalbama apie politiką.

„Juk pats kuriu scenarijų ir žinau turinį. Kiek žinau, VRK yra pasiekę skundai ir dėl mano mecenuojamo „Naisių vasaros“ teatro ir kitos veiklos. Tai darau daugybę metų. Tai yra mecenavimas. Todėl to niekaip negalima vertinti kaip politinės agitacijos“, – aiškino R. Karbauskis.

VRK „valstiečių“ lyderio oponentų skundus ketina svarstyti netrukus ir, ilgai nedelsdama, pateiks atsakymus.