„Matosi, kad programos iš esmės orientuotos į plačiuosius rinkėjus, daug dėmesio skiriama socialinėms programoms, minimaliam atlyginimui, įvairioms paramoms. Tai yra svarbu ir tai dideliai daliai žmonių yra labai reikalinga. Bet mes pasigendame specifinio dėmesio svarbiausioms ekonominėms sritims. Turiu omenyje energetiką, kokia bus dabar vykdoma strategija, ar kai ateis investicijos, kaip bus apmokestintas verslas energetinių projektų vykdymui, sunku pasakyti, kokie energetiniai kaštai mūsų laukia ateinančius kelis metus. Tokios diskusijos nebuvo“, – ketvirtadienį po LPK posėdžio, kuriame savo programas pristatė Socialdemokratų, Darbo ir Konservatorių partijų lyderiai, BNS sakė R.Dargis.

Konfederacijos prezidentas teigė, kad taip pat mažai kalbama apie biurokratinių barjerų mažinimą ir darbo santykių apmokestinimą.

„Nuolat kalbame apie tai, kad turime išlaisvinti verslą nuo nereikalingų džiunglių, kad ateitų kuo daugiau užsienio investuotojų ir kad vietinis verslas investuotų, kad būtų galima prognozuoti Vyriausybės veiklą, kad būtų aišku bent kelis metus, kad nebus pokyčių. Taip pat eilę metų kalbame apie per didelį darbo santykių apmokestinimą. Man atrodo, kad reikės reikšmingai pasižiūrėti į mokestinę bazę“, – kalbėjo R.Dargis.

Anot jo, taip pat pasigesta dėmesio migracijos problemai, demografinės situacijos stabilizavimui

„Matosi, kad bendras partijų dėmesys yra plačiajam rinkėjui, o ne valstybės ekonomikos augimo stabilumui, sąlygoms, kurios leistų didinti užsienio investicijas. Partijų programose turėtų būti aiškūs įsipareigojimai ko jie nekeis, kad būtų galima prognozuoti stabilią mokestinę ir įstatyminę aplinką“, – BNS teigė pramonininkų vadovas.

Kitą savaitę pramonininkai susitiks su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Liberalų partijos ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiais.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)