Pasak R. Baškienės, teisinė Seimo nario neliečiamybė parlamentarą turi apsaugoti nuo nepagrįsto persekiojimo, bet P. Gražulio atvejis toks nėra.

„Mes turime pasitikėti Lietuvos teismais ir Seimo narys pats turi norėti, kad būtų atitinkamai išaiškintas tas šešėlis, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė R. Baškienė. – Kiekvienu atveju turėtume leisti teismams, prokuratūrai dirbti savo darbą ir Seimo narys neturėtų slėptis už Seimo nario mandato.“

Antradienį Seimas, atsižvelgęs į specialios komisijos išvadą, nusprendė nepanaikinti P. Gražulio teisinės neliečiamybės, nors to prašė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis. Komisijos nuomonę palaiko nemaža dalis LVŽS frakcijos narių, bet R. Baškienės teigimu, tai galėjo sąlygoti parlamentarų patirties stoka.

„Man gaila, kad taip atsitiko su mūsų frakcijos nariais, gal mes nepakankamai kalbėjome apie atsakomybės svarbą, apie Seimo nario poelgius ir įvertinimą situacijos, kurioje buvo P. Gražulis“, – teigė Seimo vadovo pavaduotoja.

Teisėsauga yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo spaudimo ir psichologinio spaudimo prokurorui Irmantui Mikelioniui, po to kai P. Gražulis suorganizavo piketą prie prokuroro namų. Tokia akcija surengta I. Mikelioniui viešai paskelbus, kad bus prašoma naikinti dabar jau buvusio „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovo, europarlamentaro Rolando Pakso teisinį imunitetą, siekiant jį apklausti kaip įtariamąjį dėl galimos prekybos poveikiu pripažįstant Prienuose naujai pastatytą „Norfos“ parduotuvę tinkama eksploatacijai.