„Smiltynės perkėlos“ dispečerinės duomenimis, šeštadienį keltai pasiekė šio sezono rekordą – perkėlė 2489 automobilius ir 20660 keleivių.

Penktadienį – 2379 automobilius ir 15607 keleivius. Sekmadienį visas šis srautas plūstelėjo atgal.

Eilė prie kelto visą sekmadienio popietę driekėsi per tris kilometrus. Ji baigėsi arba prasidėjo miške, beveik ties pačia administracine Klaipėdos ir Neringos savivaldybių riba.

Aišku, neringiškiais save vadinantys asmenys, turintys Kuršių nerijos gyvenvietėse nekilnojamojo turto, kuris suteikia jiems teisę deklaruoti gyvenamąją vietą šiame kurorte, eilėje laukti neketino. Išvažiavę į priešingą eismo juostą jie stengėsi aplenkti sąžininguosius ir į keltus patekti be eilės.

Tačiau Smiltynėje, ties posūkiu į perkėlą, juos atgal į eilės galą grąžindavo budintys policijos pareigūnai.

„Jie mums rodo savo leidimus, suteikiančius teisę persikelti keltu per Kuršių marias nemokamai ir be eilės, ir aiškina, kad važiuoja namo. Tokiems atsakome, jei esate neringiškiai, jūsų namai turėtų būti priešingoje pusėje. Be to, joks leidimas jiems nesuteikia teisės pažeidinėti eismo taisyklių ir, kirtus ištisinę liniją, važiuoti prieš eismą“, - sakė policininkai.

Nepaisant to, užvažiavę ant kopagūbrio daugelis „neringiškių“ nebepaisydavo įspėjimų ir prieš eismą skubėdavo į keltą.

Situaciją stebėjęs „Smiltynė perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas laikosi nuomonės, kad reikėtų išvis panaikinti nemokamus leidimus.

„Eilės judėtų kur kas greičiau. Europos didmiesčių prieigose automobiliais važiuojantys gyventojai kasdien po dvi tris valandas praleidžia spūstyse, o nemokamų leidimų niekas jiems nedalija. Nepaisant tų pažeidėjų, automobilius plukdo trys keltai be jokio grafiko. Manau, kad dvi valandos su trupučiu eilėje nėra daug“, - sakė D. Butvydas.

Jis teigė, kad šį sekmadienį prie perkėlos driekėsi eilės ne tik grįžtančiųjų iš Kuršių nerijos, bet ir norinčių ten patekti.

„Eilė buvo net iki Minijos gatvės. O juk sekmadienis, jokių švenčių nebenusimato. Anksčiau tokių dalykų nebūdavo“, - stebėjosi bendrovės vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)