„Mensa“ organizacija vienija daugiau nei 121 tūkst. pasaulio protingiausiųjų, o jos nariu gali tapti bet kuris, įrodęs, kad patenka tarp 2 proc. sumaniausių pasaulio gyventojų. Norintiems prie jų prisijungti „MailOnline“ paruošė išskirtinį testą – pavyzdį.

Jo užduotys skirtos patikrinti aukštą intelekto koeficientą rodančius veiksnius: atmintį, dėmesio telkimą, mąstymą, suvokimą ir gebėjimą argumentuoti, rašo „The Daily Mail“.

DELFI primena, kad IQ – tai intelekto rodiklis, paprastai nustatomas atliekant problemų sprendimu paremtus testus. Standartinis IQ testas susideda iš protinių sugebėjimų tam tikrose srityse – žodinėje ir skaičių – patikrinimo. Paprastai intelektas siejamas su mąstymo sparta, todėl neturėtų būti painiojamas su žiniomis, išmintimi ir atmintimi.

Vidutinis IQ testo rezultatas – 100. Jei jūsų atlikto testo rezultatai nesiekia 100, jūsų intelektas žemesnis nei vidutinis.

Atlikite testą

DELFI siūlo pasitikrinti savo IQ ir pasilyginti su aukščiausią intelekto koeficientą turinčiais pasaulio gyventojais. Perspėjame, kad šiam testui atlikti būtinos anglų kalbos žinios.

Sakoma, kad 8 ar daugiau taškų šiame teste surinkusieji yra pakankamai intelektualūs, kad galėtų jungtis prie „Mensa“ bendruomenės.

Primename, kad panašūs į šį testą kasdieniai smegenų lavinimo pratimai gali padėti pagerinti mąstymo spartą, o taip pat ir išsaugoti turimus sugebėjimus.

Kaip sekėsi?

Jei surinkote 4 teisingus atsakymus, Jums dar reikia pasipraktikuoti.
Jei teisingai atsakėte į 5 klausimus, Jūsų rezultatas yra vidutiniškas rezultatas.
6 teisingi atsakymai – geras rezultatas.
7 teisingi atsakymai iš 10 – labai geras rezultatas.
Jei surinkote daugiau kaip 8 ar dar daugiau teisingų atsakymų, sveikiname, pasiekėte „Mensa“ lygį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)