Pirmadienio vakarą Anykščiuose vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje buvo išklausyta V. Gapšio pozicija dėl paskutinių įvykių. Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis vylėsi, kad daugiau informacijos bus turima tuomet, kai bus nuspręsta kreiptis į Seimą dėl V. Gapšio teisinės neliečiamybės panaikinimo.

„Ji (V. Gapšio pozicija, — DELFI) iš esmės nesiskiria nuo tos, kurią davė šiandien, viešoje erdvėje pasisakė, teigė, kad jis jokių kyšių neėmė iš „MG Baltic“ ir kad nėra jokių finansinių ar piniginių dalykų, ir daugiau informacijos ir jis neatskleidė. Mes paprasčiausiai norime sulaukti arba turėti šiek tiek daugiau informacijos priimant sprendimą. O tas „daugiau informacijos“ aš suprantu labai paprastai: kad jeigu prokurorai (aš netgi norėčiau, kad tai būtų kiek įmanoma greičiau) kreipsis į Seimą dėl imuniteto panaikinimo, tai ten tyrimo komisijai, matyt, būtų šiek tiek daugiau informacijos apie ką eina kalba, kokie kaltinimai. Žinoma, jeigu pasirodytų, galimai nusikalstami dalykai, mes imsimės pakankamai greitų ir ryžtingų sprendimų“, – Eltai sakė V. Mazuronis.

Tiesa, pasak „darbiečių“ pirmininko, pats V. Gapšys mandato dėti kol kas neketina.

„Šiandien V. Gapšys nesirengia atsisakyti mandato. Žinoma, viskas yra jo rankose, kokį jis priims sprendimą – vienokį ar kitokį – manau, vis tiek bus blogai, todėl, kad, jeigu jis atsisakys mandato, tai visi sakys specialiai atsisakė bijodami, kad įtarimai pateiks į Seimą, komisiją nagrinės ir visi sužinos. Jeigu jis mandato neatsisako, – vėl blogai. Ką jis darys- jis turi komentuoti, o mes, kaip partija,ir aš, kaip partijos pirmininkas, manau lauksime informacijos ir pagal turimą informaciją, apsisprendinėsime“, – kartojo Darbo partijos pirmininkas.

V. Mazuronis taip pat tikino pasitikįs teisėsauga. Pasitikėjimą teisėsauga dėl atliekamo ikiteisminio tyrimo viešai išreiškęs yra ir idėjinis „darbiečių“ lyderis, partijos įkūrėjas, garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

„Manau, kad jie tiria tą bylą, kuri prasidėjo su Eligijumi Masiuliu, matyt, jie ieško variantų, papildomų naujų epizodų ir teisingai daro. Tvarkoje – jie turi tai tirti, turi daryti ir dirbti savo darbą, o mums, jeigu norime priimti vienus ar kitus sprendimus, reikia šiek tiek daugiau informacijos. Juolab, pasikartosiu, V. Gapšys skirtingai nuo E. Masiulio labai aiškiai, nedviprasmiškai pasakė, kad jis yra neėmęs jokio kyšio ir kad jokių piniginių reikalų tarp jo ir „MG Baltic“ nėra. Yra, matyt, kažkokios kitos prielaidos arba kaltinimai ar neaiškumai, kuriuos turi tyrėjai. Tai, jeigu jie pateiks prašymą nuimti imunitetą, motyvuos, paaiškins galimų įtarimų esmę, tai, manau, ir mums, ir jums, visiems bus lengviau suprasti ir apsispręsti“, – kalbėjo politikas.

Pirmadienį teisėsaugos pareigūnai atliko kratas Darbo partijos rinkimų štabo vadovo, partijos pirmininko pavaduotojo, Seimo nario V. Gapšio namuose ir darbo vietoje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė, kad kratos atliktos turint duomenų, kad šiuo metu suimtas „MG Baltic“ koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis per Darbo partijos Seimo narį V. Gapšį galėjo siekti paveikti šio Seimo nario parlamente atstovaujamos politinės partijos narius, kad jie veiktų koncerno interesais.

V. Gapšys kategoriškai neigia gavęs ar paėmęs kyšį iš koncerno. V. Gapšys kaip specialusis liudytojas apklaustas STT.

Prokurorai neatmeta, kad ikiteisminiame tyrime gal atsirasti ir daugiau politikų pavardžių.