„Generalinė prokuratūra pripažįsta, kad dalyvavo Antikorupcijos komisijos posėdžiuose, kuriuose buvo aptarta ir ikiteisminio tyrimo eiga, tačiau prokurorai patys priėmė sprendimą ir pateikė duomenis, kuriuos jie pripažino leistinai atskleisti. Posėdžių metu prokurorai iš Antikorupcijos komisijos negavo įstatymuose nenustatytų pavedimų ar įpareigojimų, kurie galėtų būti pripažinti kišimusi į prokuratūros veiklą“, - rašoma generalinio prokuroro Dariaus Raulušaičio pasirašytame rašte.

Tačiau tuo pačiu rašte GP atstovas pastebi, jog Antikorupcijos komisija veikia pagal 2001 metais priimtą įstatymą, ir jo nuostatas sako jau pradėjus kirstis su kitais teisės aktais, taip pat Seimo statutu. Prokurorų vertinimu, Seimo komisijos turėtų veikti būtent Seimo statuto nuostatų pagrindu.

Etikos ir procedūrų komisija (EPK) prieš keletą savaičių K.Komskį pripažino nesilaikius reikalavimų nesikišti į teisėsaugos institucijų veiklą kontroliuojant vadinamosios mailiaus bylos tyrimą.

EPK priėmus tokį sprendimą, Seimo pirmininkė Irena Degutienė kreipėsi į Antikorupcijos komisiją, prašydama įvertinti K.Komskio galimybes toliau eiti šias pareigas. Kai kurie komisijos nariai paskutiniame posėdyje siūlė įtraukti klausimą dėl naujo pirmininko rinkimų, tačiau iš pradžių nuspręsta prašyti, kad EPK išvadą įvertintų Seimas. Tuo tarpu Seimo seniūnų sueiga prašymą įtraukti klausimą į plenarinio posėdžio darbotvarkę atmetė, argumentuodama, jog toks siūlymas esąs nestatutinis.

EPK tyrimą dėl K.Komskio veiksmų pradėjo buvusio Lietuvos banko vadovo ir ambasadoriaus Romualdo Visokavičiaus, vieno iš devynių įtariamųjų byloje, prašymu..

Mailiaus byloje organizuotos nusikalstamos grupuotės nariams pateikti kaltinimai dėl neteisėtos juridinių asmenų veiklos, dokumentų suklastojimo ir jų panaudojimo, tarpininko kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo, pasikėsinimo apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą.

Įtariama, kad organizuota nusikalstama grupė, prisidengusi veiklos nevykdančiomis septyniomis Lietuvos ir viena užsienio įmone, 2009-2010 metais klastodama dokumentus, steigdama fiktyvias įmones, kyšininkaudama, papirkinėdama ir skatindama piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, pasikėsino apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą - 10 mln. litų iš Europos Sąjungos fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto.