„Mums labiau reikia konkrečių faktų, pagrindžiančių galimai neteisėtą asmenų kalinimą Lietuvoje.
Lietuvosprokurorams tikrai užtenka profesinių gebėjimų ir valios atliekanttokius tyrimus“, - teigia generalinio prokuroropavaduotojas Darius Raulušaitis.

Trečiadienį Lietuvos generalinio prokuroro pavaduotojas Darius  Raulušaitis ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos  tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis susitiko su  tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „Amnesty International“ atstovėmis Nicola Duckworth, Julia Hall ir Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorium Henriku Mickevičium.

Susitikimo metu „Amnesty International“ atstovės teigiamai įvertino Lietuvos prokurorų sprendimą atlikti tyrimą dėl galimai neteisėto CŽV sulaikytų asmenų  kalinimo Lietuvoje, tačiau išreiškė susirūpinimą dėl to, kad tyrimas nutrauktas,  bei pasidalino savo pastebėjimais, kaip, jų nuomone, toks tyrimas turėtų būti atliekamas. 

Prokurorai patikino „Amnesty International“ atstovus, kad išsamiaianalizuos jų pateiktą medžiagą, ir jei joje ras naujų, anksčiau netirtųaplinkybių, turinčių reikšmės bylai išspręsti teisingai, priimstinkamus sprendimus dėl tyrimo atnaujinimo ir tokių aplinkybių patikrinimo.