Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė BNS informavo, kad apeliacinis skundas dėl nepagrįsto išteisinimo išsiųstas trečiadienį. Skundą nagrinės Lietuvos apeliacinis teismas. Išsamiau skundo motyvų prokuratūra nekomentuoja.

Sausio 18 dieną Kauno apygardos teismas paskelbė, kad prokurorų kaltinimo dėl didelės vertės turto iššvaistymo ir klastojimo nepatvirtina įrodymai, kuriais kaltinimas grindžiamas. Anot teisėjo, kaltinimas buvo nelogiškas ir grindžiamas tik neinformatyviais parodymais.

Kartu su ministro žmona išteisinti ir dar du byloje kaltinti asmenys.

Byloje buvo tiriamas sankryžos rekonstrukcijos ir naujo viaduko statybos projektas. Konkurse dalyvavo tik E.Pavalkienės vadovaujama bendrovė "Miestprojektas".

Prokurorai teigė, kad šimtatūkstantinę sąskaitą išrašiusi bendrovė neatliko darbų.

Savo kaltę visą laiką neigusi E.Pavalkienė sako nesutinkanti su prokurorų pozicija.

"Darbai buvo atlikti. Čia yra tik toks nesusipratimas, kadangi nepriimtas sprendimas, kas tame sklype galėtų būti", - žurnalistams teisme yra sakiusi E.Pavalkienė.

Ji teigė, kad projekto kaina buvusi pagrįsta: "Skaičiuojame kainą, už kiek galima padaryti".

"Džiaugiuosi, kad teismas įvertino mūsų pateiktus įrodymus ir paskelbė išteisinamąjį nuosprendį. Darbai, už kuriuos išrašėme sąskaitas, buvo padaryti. Buvo atlikti visi sklypo geodeziniai tyrimai, suprojektuotas 775 metrų ilgio viadukas, padarytas sankryžos planas. Savivaldybei pateikta 4 tomų atliktų darbų byla. Prie projekto dirbo 20 žmonių komanda, samdėme subrangovus", - po nuosprendžio paskelbimo yra sakiusi E.Pavalkienė.

Anot jos, suprojektavus konstrukcijas ir atlikus inžinerinius skaičiavimus, patekta į aklavietę, mat paaiškėjo, kad viaduko šioje vietoje Kaune pastatyti neįmanoma, nes savivaldybės turimas sklypas yra per mažas.

Šioje baudžiamojoje byloje Kauno miesto savivaldybė yra civilinis ieškovas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas BNS yra sakęs, kad savivaldybė sumokėjo bendrovei "Miestprojekas" per 700 tūkst. litų, o jų padaryto produkto negavo.

Kauno miesto savivaldybės Teisės skyriaus atstovai BNS sakė, kad savivaldybė oficialią poziciją dėl skundo E.Pavalkienės byloje galės išsakyti antroje dienos pusėje. Ketvirtadienis yra paskutinė diena, kada galima apskųsti Kauno apygardos teismo nuosprendį.

Prezidentės atstovai yra kritikavę D.Pavalkį dėl to, kad jis nepranešė šalies vadovei apie žmonai pateiktus kaltinimus prieš paskyrimą į pareigas.