Prokuroras Osvaldas Stadalius trečiadienį pateikė kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui.

„Minėtas skundas paduotas dviem pagrindais – dėl netinkamai pritaikyto Baudžiamojo įstatymo ir padarytų esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų bylą nagrinėjant apeliacine tvarka. Prašoma panaikinti apeliacinės instancijos išteisinamąjį nuosprendį ir palikti galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį be pakeitimų“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Kauno apylinkės teismas B.Burgį pernai pripažino kaltu dėl sistemingo nepilnametės bauginimo ir skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui. Tačiau nuteistojo skundą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas gegužės 6 dieną paskelbė, kad direktoriaus pasisakymai neturi sistemingo bauginimo požymių, nes buvo pasakyti spontaniškai. Taip pat nurodoma, kad pirmosios instancijos teismas B.Burgį kaltu pripažino jo išsakytus žodžius vertindamas išimtus iš konteksto, nepakankamai gerai įsigilinęs į situaciją.

Teismas pabrėžė, kad B.Burgiui inkriminuotas nusikaltimas yra baudžiamas tik laisvės atėmimu, todėl yra laikomas pavojingu ir negali būti taikomas šiai konkrečiai situacijai.

„Įstatymų leidėjas šį nusikaltimą laiko pakankamai rimtu nusikaltumu, kuris kelia pavojų žmogaus gyvybei ar sveikatai. Baudžiamasis įstatymas negali būti naudojamas kaip priemonė asmenų santykių aiškinimuisi“, – nurodoma teismo nuosprendyje.

Konfliktas su moksleive kilo dėl reikalavimų palikti gimnaziją po to, kai ji buvo pričiupta rūkanti.

B. Burgis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais. Po konflikto su moksleive direktorius paliko pareigas.