Kaip penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra, tyrimas pradėtas, kai Generalinės prokuratūros organizuojamame ir kontroliuojamame ikiteisminiame tyrime dėl Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymų, įvykdytų 2009 metų spalio 5 dieną Kaune, buvo nustatytos galbūt prieš nepilnametį įvykdytos nusikalstamos veikos požymiai.

Prokuratūra teigia gavusi duomenų, kad L.Stankūnaitės dukros artimoje aplinkoje 2010 metų pavasarį jai girdint ir į ją kreipiantis ne kartą skambėjo teiginiai, kurie, dėl jų turinio ir pobūdžio, galėtų būti traktuojami kaip nepilnamečio asmens atžvilgiu įvykdyti intelektinio pobūdžio tvirkinamieji veiksmai.

Pasak prokuratūros, galimybė įvertinti itin didelės aprėpties neviešo pobūdžio duomenis, gautus taikant teismo sankcionuotas procesines prievartos priemones, atsirado tik šių metų gegužę, kai buvo baigta jų analizė ir apibendrinimai.

Tuo metu mažametės L.Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukters globėja buvo Seimo narė Neringa Venckienė. Mergaitė gyveno jos namuose.

D.Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę ir jos seserį V.Naruševičienę kaltino leidus išnaudoti dukrą pedofilams, teisėją J.Furmanavičių, kaunietį Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą - tvirkinus ir žaginus mažametę. Pedofilijos bylą tyrę prokurorai įtarimus dėl mažametės tvirkinimo buvo pateikę tik Andriui Ūsui. Vėliau teismai jį išteisino.

D.Kedys dingo 2009 metų spalio 5 dieną, kai Kaune buvo nušauti teisėjas J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė. Vėliau ir jis, ir A.Ūsas rasti negyvi. Ekspertai nustatė, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.