„Paskutiniai debesys jau bus nuslinkę į šiaurės rytus, kiti – iš pietų dar nepakilę. Todėl turėtumėme išvysti pragiedrulių“, – LRT radijui tvirtina J. Liukaitytė ir priduria, kad sulauksime vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjo.

Sinoptikė informuoja, kad daugelyje rajonų numatomi trumpi, negausūs krituliai, kurie turėtų pasirodyti jau vakarop – tuomet šalį pasieks nauja kritulių zona iš pietų.

Ketvirtadienio orai, specialistės žodžiais, labai nesiskirs, tik kritulių tikimybė bus mažesnė.

„Ateinančią naktį daugiausia rytiniuose rajonuose numatomi krituliai. Tuo metu dieną tik kai kuriuose rajonuose gali labai negausiai palyti ar iškristi kelios šlapios snaigės“, – prognozuoja J. Liukaitytė.

Sinoptikė įspėja, kad naktį formuosis rūkas, kuris gali išlikti ir ketvirtadienio dieną. Tamsiuoju paros metu temperatūra bus neigiama – 0–5 laipsniai šalčio, todėl formuosis plikledis. Dieną sulauksime 0–5 laipsnių šilumos.

Savaitgalis nenustebins

J. Liukaitytė tvirtina, kad savaitgalį pasikeitimų nesulauksime – naktimis temperatūra gali nukristi iki –6 laipsnių, o dienomis pakilti iki 6 laipsnių šilumos. „Teigiama temperatūra turėtų išsilaikyti prie jūros“, – patikslina sinoptikė.

Jos žodžiais, savaitgalis gali skirtis nebent kritulių kiekiu.

„Penktadienio naktį kritulių sulauksime vietomis, o penktadienio dieną – daug kur. Šeštadienio diena turėtų būti graži – atsiras pragiedrulių, kritulių tikimybė bus nedidelė“, – sako J. Liukaitytė.

Tačiau sekmadienį naujas ciklonas atneš kritulius į visą Lietuvą. Todėl naktį ir rytą prognozuojamas plikledis, vietomis formuosis rūkas.

Likęs vasaris – šiltesnis nei įprasta

Apie antrą vasario pusę, anot sinoptikės, sunku kalbėti, nes specialistai gali prognozuoti tik 10 dienų į priekį.

„Šiam laikotarpiui didesnio sniego kiekio, kuris užklotų laukus, neprognozuojame. Pasižiūrėjus į Europos vidutinės trukmės prognozes, jos sako, kad turėtų būti 3–4 laipsniais aukštesnė temperatūra, negu būdinga šiam Lietuvos laikui“, – apie likusį paskutinį žiemos mėnesį kalba J. Liukaitytė.

Anot specialistės, remiantis Europos centrų duomenimis, galima būtų sakyti, kad ir antroji vasario pusė turėtų būti šilta.