„2016 metų biudžetas neabejotinai yra rinkimų biudžetas. Bet jis unikalus tuo, jog socialdemokratai puikiai supranta, kad jiems yra grėsmė, kalbant ironiškai, laimėti rinkimus.

Beveik tikra, kad rinkimus jie laimės, ir laimės „stipriai“. Bus tam tikro populizmo, bet stabdis populizmui vis dėlto bus. Dabar klostosi visai kitokia situacija, nei buvo 2008 metais. Bet kuriuo atveju socialdemokratai bus padėties šeimininkai, ir, mano, akimis žiūrint, labiausia tikėtina koalicija – socdemai ir liberalai.

Bijau, kad konservatoriai per rinkimus pasirodys labai silpnai, ir juos pirmą kartą liberalai aplenks. O liberalai ir socialdemokratai turi vieną bendrą bruožą – jie labai palankūs stambiam verslui. Ir tai gali būti juos vienijantis pagrindas“, - tikino V. Valentinavičius.

Silpnoji grandis - R. Šimašius?

Tuo metu VDU profesorius politologas Lauras Bielinis tikino, kad nederėtų laidoti konservatorių, o liberalai rinkimuose nepasirodys taip sėkmingai, kaip per savivaldos rinkimus.

„Savivaldos rinkimai buvo savotiška jiems suteikta viltis, didžiulis lūkestis, kuris nelabai pasiteisina.

Silpnoji liberalų grandis – Vilniaus meras R. Šimašius. Jam atėjus į sostinės mero postą, lyg ir nematyti tų efektingų žingsnių, kuriuos darydavo buvęs meras Artūras Zuokas. Gal nemaža dalimi tai buvo propagandiniai žingsniai, bet jie buvo matomi. Dabar tokio ryškumo R. Šimašiaus, vadinasi, ir visos liberalų partijos veikloje nėra. Liberalų partija tarsi tūno šešėlyje.
Remigijus Šimašius

O konservatoriai – partija, turinti labai gerą struktūrą, turinti pakankamai didelį skaičių žmonių, nemenką intelektualinį potencialą. Dažnai savo viduje jie diskutuoja kartais net labai aršiai, bet tai normalus partijos gyvenimas. Tai sveiko kūno bruožas. Kai nediskutuojama, nesiginčijama, kaip „tvarkiečių“ ar „darbiečių“ partijose, kur tvyro ramybė, tai jau blogai. Todėl, manyčiau, konservatorių vidinis virimas turėtų duoti tam tikrą rezultatą, kurį, galbūt, pamatysime prieš Kalėdas“, - prognozavo L. Bielinis.

Laida „Įvykiai ir komentarai“ transliuojama pirmadieniais 9.10 val.