Privačių interesų deklaracijas turi pateikti 13,3 tūkst. gydytojų, o tai padarė 10,3 tūkst., per Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdį pranešė VTEK pirmininkas Romas Valentukevičius.

Tačiau komisijos vadovas kartu pažymėjo, kad didelė dalis deklaracijų – tuščios, t. y. užpildytas tik titulinis lapas, kuriame jokių interesų, gautų dovanų nenurodoma, tik sutuoktinio vardas bei pavardė ir pagrindinė darbovietė. Tokių yra 41 proc. deklaracijų, 40 proc. jų pridėtas bent vienas priedas, kur nurodomi ryšiai, sandoriai, dovanos ir k.t.

Iš 220 deklaracijas turėjusių pateikti farmacininkų tai padarė 119, iš šių deklaracijų tik titulinis lapas užpildytas 57 proc. deklaracijų.

Prievolė gydymo specialistams deklaruoti privačius interesus įtvirtina 2014 metais. Deklaracijas jie turėjo pateikti iki 2015 metų kovo. Tai turi padaryti biudžetinėse, valstybės ir savivaldybių bei viešosiose įstaigose dirbantys gydytojai, odontologai ir farmacininkai. Deklaruoti interesus taip pat privalo politikai, kiti valstybės tarnyboje dirbantys asmenys.