„Žadėjome šešėlinę vyriausybę po tikrosios Vyriausybės šimtadienio. Suteikėme dar galimybę tikrajam premjerui paatostogauti ir iš karto po to paskelbėme šešėlinę vyriausybę kaip naują tradiciją, rimtą tradiciją. Tiek rimtą tradiciją, kad aš net akinius įsigijau šiam naujam darbui“, - spaudos konferencijoje sakė opozicijos lyderis.

Kaip žinoma, konservatoriai suformavo šešėlinį ministrų kabinetą, kuriame yra 14 šešėlinių ministrų pagal egzistuojančias ministerijas bei 2 šešėliniai ministrai, kurie rūpinsis regionų plėtra bei bendruomenių reikalais.

Tačiau A. Kubilius pareiškė, kad nė vienas iš šešėlinių ministrų negali būti tikras, jog konservatoriams kada nors perėmus valdžią būtent jiems ir bus pasiūlytas tikrasis ministro portfelis.

„Aš ne vieną kartą esu pabrėžęs, kad nė vienas šešėlinės vyriausybės narys neturi jaustis garantuotas, kad esant galimybei jam bus būtinai bus pavestos ministro pareigos“, - sakė A. Kubilius, pridurdamas,kad šešėlinių ministrų darbą vertins partija, tad pasitaikius galimybei perimti valdžią tikrieji ministrai gali būti ir kitokie.

Šešėlinė konservatorių vyriausybė:

Aplinkos ministerija – Paulius Saudargas;
Energetikos ministerija – Dainius Kreivys;
Finansų ministerija – Mykolas Majauskas;
Krašto apsaugos ministerija – Rasa Juknevičienė;
Kultūros ministerija – Mantas Adomėnas;
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija – Rimantas Jonas Dagys;
Sveikatos apsaugos ministerija – Antanas Matulas;
Susisiekimo ministerija – Jurgis Razma;
Švietimo ir mokslo ministerija – Valentinas Stundys;
Teisingumo ministerija – Stasys Šedbaras;
Užsienio reikalų ministerija – Audronius Ažubalis;
Ūkio ministerija – Andrius Kupčinskas;
Vidaus reikalų ministerija – Arvydas Anušauskas;
Žemės ūkio ministerija – Kazys Starekvičius;
Regionų plėtra – Agnė Bilotaitė;
Bendruomenių reikalai – Donatas Jankauskas.

Klausiamas, kodėl šešėliniame ministrų kabinete nematyti buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės, buvusio energetikos ministro Arvydo Sekmoko bei buvusio ūkio ministro Rimanto Žyliaus, konservatorių lyderis aiškino, esą jie labai glaudžiai dirba su partija, bet šiuo metu užsiima kita veikla.

„Šešėlinė vyriausybė yra ne vienintelė forma, kurioje mes kaip partija, kaip bendruomenė intensyviai veikiame. Iš tikrųjų galvojame ir apie būsimą Seimo vadovybę, mums labai svarbu ir ekspertinės komandos, ir tai, ką mes vadiname think tank institutais. Nors šiame sąraše nėra I. Šimonytės, A. Sekmoko, nėra R. Žyliaus, jie dirba su mumis labai artimai“, - teigė A. Kubilius.

Apkaltino A.Butkevičių kerštaujant už TS-LKD balsavusiems rinkėjams

A. Kubilius, be kita ko, pabrėžė, kad konservatoriai parems kai kuriuos dabartinės Vyriausybės darbus, kurie konservatoriams atrodys svarbūs, tačiau politikas apkaltino Algirdo Butkevičiaus Vyriausybę kerštaujant rinkėjams miestuose, nes jie daugiausia balsavo už konservatorius, o ne už socdemus.

Taip jis atsakė į pastebėjimą, kad šešėliniu ūkio ministru paskirtas Kauno meras A. Kupčinskas, kuris vertinamas kaip prastai besitvarkantis su miesto ūkiu.

„Kaunas tikrai nėra tvarkomas blogai. Mano manymu, Kaunas tvarkomas geriau negu Vilnius. Vilnius tuojau liks su lėktuvais, bet be mikroautobusiukų. Iš tikrųjų dvi kadencijas 400 tūkst. gyventojų miestą tvarkantis Kauno meras turi tikrai labai daug patirties. Kitas dalykas, kad šiuo metu tai, ką mes matome Kauno atžvilgiu, galėčiau įvertinti kaip dabartinės valdžios ir socialdemokratų kerštą tiems rinkėjams, kurie didžiuosiuose miestuose labai aiškiai parodė, kad jiems kairioji politika netinkama“, - sakė A. Kubilius.

Jo teigimu, tokia keršto politika didmiesčiams pastebima, nes A. Butkevičiaus Vyriausybė neskiria lėšų gatvių lopymui Kaune, o renovacijos programoje didmiesčiuose numatyta renovuoti 25-30 namų – tiek pat, kiek Mažeikiuose, Suode ar Akmenėje.

„Mano manymu, tai tam tikras pasišaipymas, demonstracija, parodymas, kad jūs, miestiečiai, balsavote už dešiniuosius, nebalsavote už kairiuosius, tai mes jums parodysime. O po to bandoma parodyti, kad meras nesusitvarko su Kaunu“, - piktinosi A. Kubilius.