Pasak tarybos nario Dainio Mjartano, sprendimas griežtas, tačiau parodantis, kad Latvijos stebimi televizijos laidų turiniai.

„RTR transliuotose diskusijų laidose pateikiama vienašališka nuomonė, kurią galima kvalifikuoti kaip propagandą. Šiuose pranešimuose paliečiama ir Latvija“, – sakė D.Mjartanas.

Tarybos sprendimas įsigalios kitą dieną nuo jo paskelbimo valstybės žinių leidinyje „Latvijas Vestnesis“.

Taryba taip pat nusprendė ištirti, ar „Pirmojo Baltijos kanalo“ laidoje „Laikas“ rodyti siužetai apie įvykius Ukrainoje neprieštarauja Latvijos elektroninių visuomenės informavimo priemonių įstatymui.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) šią savaitę nusprendė trims mėnesiams stabdyti „RTR Planeta“ transliuojamas ne Europos Sąjungoje (ES) pagamintas programas. Sprendimą dar turės patvirtinti teismas. Retransliacijas nuspręsta apriboti dėl šių metų kovo 2-ąją parodytos informacinės laidos „Savaitės žinos“ apie įvykius Kryme, kurioje buvo kurstoma tautinė nesantaika, skatinami kariniai veiksmai.

LRTK taip pat nusprendė apie Latvijoje registruoto „PBK Lithuania“ pažeidimus informuoti Latvijos žiniasklaidą prižiūrinčias institucijas.