Į Rusijos Briansko srityje esantį Klincų miestelį siunčiama 28-oji Rusijos ginkluotųjų pajėgų motorizuotųjų šaulių brigada. Kaip rašo leidinys klintsy.info, pirmas sunkiosios technikos ir 214 karių ešelonas į Klincus atvyko gegužės 30 d. rytą. Į 120 kilometrų atstumu nuo Gomelio esančius Klincus brigada perdislokuota iš Jekaterinburgo, rašo naviny.by.

Jau anksčiau Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pranešė apie dviejų naujų divizijų suformavimą Vakarų karinėje apygardoje reaguojant į NATO pajėgų didinimą.

„Gynybos ministerija imasi priemonių, skirtų NATO pajėgų didinimui visai šalia Rusijos sienų atremti; iki metų pabaigos Vakarų karinėje apygardoje bus suformuotos dvi naujos divizijos, dar viena bus suformuota Pietų karinėje apygardoje“, - pranešė S. Šoigu.

Karių perkėlimas iš Uralo prie sienos su Baltarusija sukėlė baiminimųsi dėl galimo Krymo scenarijaus įgyvendinimo Baltarusijoje. Vis dėlto Kremliuje įtarimai, kad Rusija neva stiprina karinį dalyvavimą Baltarusijos kryptimi, vadinami absurdiškais. „Kalbos apie pajėgų stiprinimą pasienyje su Baltarusija būtų stipriai perdėtos“, - patikino Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Baltarusijos gynybos ministerija nekomentuoja informacijos dėl Rusijos karių perdislokavimo į teritoriją prie Baltarusijos sienos.