Parlamentarai antradienį priėmė Seimo nutarimą, įpareigojantį Seimo kanceliariją per mėnesį paskelbti viešą konkursą Sausio 13-sios koplytėlės prie Seimo rūmų projektui.

Projektą inicijavo Krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Povilas Katilius ir frakcijos narys Jonas Šimėnas.

Kaip plenariniame posėdyje sakė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas konservatorius Žibartas Jackūnas, nutarimu Seimas "išsako pirncipinę nuostatą įamžinti Sausio 13-sios įvykių atminimą memorialu, kuris padėtų išsaugoti ir sutvarkyti prie Seimo rūmų išlikusius gynybos įtvirtinimo fragmentus ir papildyti jį Švč. Mergelės Marijos koplytėle"

Nutarimu taip pat siūloma Vyriausybei iš rezervo fondo skirti lėšų konkurso organizavimui, bei pakviesti aukoti lėšas Sausio 13-sios memorialo prie Seimo rūmų papildymo projekto įgyvendinimui.

Dabar prie Seimo rūmų iš Neries upės pusės yra paliktas fragmentas barikadų. Gelžbetonio blokų užtvaros supo parlamento pastatą 1991-1992 metais.

Prie barikadų yra lietaus ir vėjų nugairintas koplytstulpis, keletas namudinių Sausio 13-sios atminimo lentų, bei kampelis, skirtas kovotojams už Čečėnijos laisvę atminti.