„Esame labai susirūpinę Lietuvos Respublikos piliečių, laikinai gyvenančių (arba gyvenusių) Norvegijos Karalystėje, vaikų saugumu. Mūsų visuomenę nuolatos sukrečia informacija apie tai, kad Jūsų šalies Vaikų gerovės tarnyba, neva gindama vaikų teises, atima juos iš teisėtos tėvų globos. Suprasdami, kad Norvegijos karalystės įstatymai yra tik Norvegijos piliečių reikalas, nenorime kištis į Jūsų šalies įstatymus ar institucijų teises ir pareigas, tačiau manome, kad mūsų šalies piliečiai turi teisę išvykti iš Norvegijos Karalystės. Išvykdami iš Norvegijos Lietuvos piliečiai turi teisę išsivežti savo nepilnamečius vaikus, kai vaikai yra Lietuvos piliečiai", - pažymi piketo organizatoriai.

Piketą organizavo Vakarų Lietuvos tėvų forumas, „Pilietinės demokratijos institutas", Lietuvos tėvų forumas, Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga, LPF „Algojimas". Šios organizacijos reikalauja sugrąžinti ne tik Gabrielių, bet ir visus atimtus Lietuvos piliečių vaikus teisėtiems tėvams, sudaryti jiems sąlygas išvykti į Lietuvą.

Tuo tarpu organizacijos „Gelbėkit vaikus" vadovė Rasa Dičpetrienė teigia, kad lietuvių įsivaizdavimas, jog Norvegijoje prieš lietuvių šeimas rezgamas sąmokslas ir kad vaikai atimami specialiai, yra perdėtas.

„Šiuo metu Norvegijoje į socialinės rizikos grupę įtraukta apie 50 000 vaikų, o netekusių tėvų globos yra apie 9000. Ši informacija yra svarbi dėl to, kad Lietuvoje neretai manipuliuojama argumentu, jog „skandinavams reikia lietuvių vaikų“, jog „yra skandinavų šeimos, laukiančios, kada greičiau galės „gauti“ vaiką“. Prieš manipuliuojant bet kokiomis skambiomis frazėmis, organizacija „Gelbėkit vaikus“ skatina pasidomėti, kodėl tėvų globos laikinai netekę vaikai patenka į kitas šeimas, įvertinti tam tikrus šalies socialinės politikos aspektus.“, – sako R. Dičpetrienė.