Sutartis su Šaulių sąjunga dėl Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės Jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių mokymo centro įkūrimo prie Generolo Jono Žemaičio karo akademijos (KA) bus pasirašyta trečiadienį.

Sutarties pasirašymo ceremonijoje žada dalyvauti kariuomenės vadas brigados generolas Jonas Kronkaitis, krašto apsaugos viceministrai Edmundas Simanaitis ir Romualdas Kilikauskas.

Pasak KA pranešimo spaudai, centro įkūrimo tikslas - rengti jaunųjų šaulių vadus, šaulius instruktorius, mokyti juos pagal bazinį kario kursą.

Tikimąsi, kad šie jaunuoliai bus vieni geriausių kandidatų tapti tikraisiais Karo akademijos kariūnais, nes pagal suderintas ir patvirtintas programas juos mokys kvalifikuoti akademijos dėstytojai instruktoriai.

Šauliai kariūnai naudosis KA ginkluote, amunicija, mokymo priemonėmis. Jiems bus organizuojamos lauko pratybos ir stovyklos.

Pasak pranešimo, centro steigimas turėtų tapti savotišku atsaku į vasaros pradžioje pasirodžiusius nuogąstavimus, kad moksleiviai, besidomintys kariuomene ir norintys su ja susieti savo ateitį, buvo tiesiog išvyti iš Karo akademijos dar nesibaigus mokslo metams.

"Karo akademija yra karinė mokykla, kurioje tvyro kariška disciplina, viskas griežtai reglamentuota, laikomasi įstatymų ir statutų. Kadangi mokymo centras galėjo steigtis tik prie Šaulių sąjungos, čia jis ir bus”, pažymima KA pranešime spaudai.

Nuo rugsėjo centre mokysis 60 jaunųjų šaulių kariūnų.