„Skaitanti Lietuva – stipri Lietuva. Knyga moko mus pažinti pasaulį, suprasti ir atjausti. Ji įkvepia mylėti savo šalį. Todėl skaitykime, dovanokime ir dalinkimės knygomis su tais, kuriems jų labiausiai trūksta“, – sakė Prezidentė D. Grybauskaitė.

Penktojo „Knygų Kalėdų“ gimtadienio proga Prezidentūroje penktadienį surengtas specialus „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ žaidimas, skirtas stebuklingam knygų pasauliui. Kalėdinę nuotaiką kūrė Justė Arlauskaitė-Jazzu, Monika Linkytė ir Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz Island“.

Prezidentė ir žinomi Lietuvos žmonės – Marijonas Mikutavičius, Benediktas Vanagas, Kęstutis Kasparavičius, Sigutė Chlebinskaitė, Saulius Prūsaitis ir Rūta Meilutytė, radistai – Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius pabėrė klausimų gimnazistams iš Šeduvos gimnazijos, Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos, Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos ir Utenos Aukštakalnio progimnazijos. Renginį vedė Dominykas Vaitiekūnas.

Pasak Prezidentės, skaitantys vaikai – protingi, įdomūs ir turintys savo nuomonę. Jie auga kaip asmenybės ir augina Lietuvą.

Akcija šiais metais kviečia dovanoti naujų vaikų ir jaunimo knygų šalies bibliotekoms bei pristato naują iniciatyvą „Knygų Kalėdų savanoriai“. Prieš Kalėdas bibliotekos kartu su skaityti mėgstančiais žmonėmis surengs daugiau nei šimtą renginių vaikų ir senelių globos namuose, dienos centruose ir šeimynose.

Nacionalinė akcija „Knygų Kalėdos“ įgyvendinama kartu su bičiuliais: Bibliotekininkų draugija, Lietuvos leidėjų asociacija, Spaustuvininkų asociacija, Mažų ir vidutinių leidėjų asociacija, Rašytojų sąjungos leidykla, nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Ugdymo plėtotės centru, knygynų tinklais „Vaga“, „Pegasas“, „Knygų namai“ ir „Humanitas“, mažmeninės prekybos tinklais „IKI“ ir „Rimi Lietuva“, leidyklomis „Alma Littera“ ir „Nieko rimto“, Sigutės Chlebinskaitės studija „Tu gali sukurti knygą“, nacionaliniu transliuotoju LRT, „Penki TV“, naujienų portalu „15 min.lt“ ir radiju „Laisvoji banga“.