„Dėl pono Petrošiaus – tokios informacijos neturime, apie ką kas yra kalbama. Be abejonės, kaip ir visiems politikams bus keliami vienodi (standartai. – ELTA)“, – „Žinių radijui“ antradienį teigė M. Lingė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Povilas Urbšys LNK televizijai yra sakęs, kad D. Petrošius yra teikęs teisės aktų pataisas, kurios galėjo būti palankios A. Pukelio, žinomo Šviniaus pavarde, pažįstamam advokatui. Politikas taip pat minėjo konfliktą tarp A. Pukelio ir buvusio Tauragės vicemero, kurį po to pareigose pakeitė D. Petrošiaus tėvas Petras Petrošius.

M. Lingė antradienį taip pat pažymėjo, kad Vyriausybę formuoja Ministras Pirmininkas ir Prezidentė, o teikdamos kandidatus partijos tik pareiškia savo rekomendacijas.

Mindaugas Lingė

„Tai gali būti vertinama tik kaip siūlymas, kaip rekomendacija, bet ne kaip galutinis sprendimas, kurį būsimas Premjeras privalės nešti Prezidentei“, – kalbėjo Prezidentūros atstovas.

Naujas Seimo pirmininkas gali atnešti naujų vėjų

Pasak M. Lingės, patirties nacionalinėje politikoje neturintis Seimo pirmininku išrinktas „valstietis“ Viktoras Pranckietis gali įnešti į Seimo darbą naujo požiūrio.

„Tai, kad yra naujas žmogus, iš vienos pusės be abejonės kalbame, kad gal čia kažkokios problemos papildomos kils, bet tai yra ir naujos galimybės, ir naujas požiūris gali ateiti: šiek tiek ir pačiai sistemai gali būti naudinga kada žmogus iš šalies, nesuaugęs kažkokiais susitarimais, įsipareigojimais ir galėtų įnešti šviežio kraujo“, – paklaustas, ar naujajam Seimo pirmininkui nepritrūks patirties, antradienį Žinių radijui sakė M.Lingė.

Jis priminė, kad Seimas yra turėjęs ir visai politikoje nepatyrusių Seimo pirmininkų, V.Pranckietis yra dirbęs savivaldybės taryboje.

„Lietuvos politinėje sistemoje yra buvę įvairių atvejų – turėjome ir Seimo pirmininką apskritai be politinės patirties. Dabar išrinktas Seimo pirmininkas atėjo iš savivaldybės tarybos, Kauno rajono – tai vis tiek nėra visiškai naujokas“, – sakė M.Lingė.

Už V.Pranckiečio kandidatūrą pirmadienį vykusiame slaptame balsavime balsavo 93 Seimo nariai. Jo varžovas liberalas Eugenijus Gentvilas surinko 36 balsus. Vienuolika biuletenių rasti sugadinti.