M. Lingės teigimu, bandymų kurti panašias komisijas buvo ir prieš ankstesnius Seimo rinkimus.

„Tai galbūt tikrai yra dėmesio nukreipimo centras, bandymas vaduotis iš partijas užgriuvusių problemų“, – „Žinių radijui“ antradienį teigė Prezidentės patarėjas.

„Jeigu kartais pritrūksta idėjų, konkuruoti pasiūlymais, kalbėti apie nuveiktus arba būsimus darbus, matyt, kai kas renkasi patogesnę taktiką sukurti kažkokius pseudodarinius ir ieškoti problemų ten, kur jų nėra“, – pridūrė M. Lingė.

Praėjusią savaitę Seimas po pateikimo priėmė svarstyti siūlymą dėl komisijos kūrimo, kuri turėtų tirti galimą manipuliavimą žvalgybine informacija ir ikiteisminio tyrimo duomenimis. Tokiai komisijai siekiama pavesti išsiaiškinti, kas ir kokiomis aplinkybėmis paskleidė didelį rezonansą sukėlusias žinias: apie „juoduosius sąrašus“ su 9 viceministrų pavardėmis, apie kriminalinės žvalgybos pažymą dėl Seimo Pirmininko pavaduotojo Vydo Gedvilo tinkamumo eiti švietimo ir mokslo ministro pareigas, taip pat informaciją apie galimus siūlymus buvusiai kandidatei į generalinius prokurorus Editai Dambrauskienei „išsipirkti“ postą. Komisiją taip pat siūloma įpareigoti pateikti Prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės bylos politinį vertinimą.