Anot V. Serapino, prezidentei partiškumas nėra pats svarbiausias kriterijus – nepartinius kandidatus D. Grybauskaitė yra skyrusi ir savo pirmosios kadencijos metu.

„Ponas Rokas Masiulis visiškai atitinka šiuos abu kriterijus, todėl prezidentė pademonstravo savo tęstinę ir nuoseklią laikyseną, – Žinių radijui sakė prezidentės patarėjas. – R. Masiulio kompetenciją akivaizdžiai iliustruoja jo iki šiol nuveikti darbai, ypač aktyvus dalyvavimas įgyvendinant strateginį suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą. Jo įvardyta misija „Stipri ir nepriklausoma šalies energetika“ visiškai atitinka ir mūsų vadovės viziją. Partiškumo kriterijus prezidentei niekada nebuvo tarp pačių svarbiausių“.

ELTA primena, kad D. Grybauskaitė R. Masiulį energetikos ministru paskyrė pirmadienį, atsižvelgdama į premjero Algirdo Butkevičiaus pateiktą kandidatūrą. Darbo partijos lyderė Loreta Graužinienė teigia, kad R. Masiulis buvo šios partijos pasiūlytas kandidatas, nors tarp potencialių kandidatų Energetikos ministerijos vadovo postui užimti jo pavardė nebuvo minima.

Pirmadienio vakarą Kėdainiuose posėdžiavusi Darbo partijos taryba taip pat patvirtino susisiekimo, žemės ūkio, kultūros ir energetikos viceministrus.

Susisiekimo viceministru patvirtintas buvęs ministras, Seimo narys Algis Žvaliauskas, energetikos viceministru – Vilniaus Gedimino technikos universiteto dėstytojas Rokas Baliukovas.

Kultūros viceministre patvirtinta Seimo pirmininkės sekretoriato patarėja teisės klausimais Agneta Lobačevskytė, ūkio viceministru – Vilius Martusevičius.