„Tai pirmiausia yra pagarba ir patiems žurnalistams, ir pagarba klausytojams, žiūrovams – kad gautų kokybišką informaciją. Lietuvoje ir taip yra per daug pliurpalizmo. To reikėtų vengti ir tokių atvejų kuo mažiau leisti į viešumą“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo M. Lingė.

Jis pabrėžė, kad prezidentas kalba visos šalies vardu, ne vien už save – tai, anot jo, yra ypač svarbu, kai kalbama apie Lietuvos poziciją ne Lietuvos auditorijai.

Aptariamojo interviu atveju, kalbėjo M. Lingė, buvo tartasi kalbėti Rytų partnerystės forumo klausimais, o interviu metu buvo kardinaliai pakeistas rakursas.

„Iš tikrųjų, kalbant apie Rytų partnerystę, kalbėti apie tikrai svarbią tragediją, kuri įvyko toje šalyje, ir tam tikras detales komentuoti, kur yra praėjęs ilgas laiko tarpas... Neatsakingo politikų kalbėjimo pavyzdžių turime apsčiai. Nereikia toli ieškoti, kad vienas neatsakingas leptelėjimas gali sukelti tam tikras krizes“, - sakė jis.

M. Lingė pažymėjo, kad tikrai ne visi klausimai būna suderinti ir improvizuoti tikrai tenka, tačiau, anot jo, normali praktika yra suderinti temas:

„Visi matome, kai vyksta EVT ir prezidentė užsienio žiniasklaidai komentuoja teminius klausimus, tiksliai nežinodama, kokie jie bus užduoti. Didžiųjų kompanijų žurnalistai – tiek CNN, tiek BBC – turi normalią praktiką suderinti temas ir kalbėtis tos temos rėmuose, ir tai tikrai niekam nekelia nuostabos“, - teigė M. Lingė.

Ketvirtadienį Rygoje vyksta Europos Sąjungos viršūnių tarybos susitikimas

Laida „Dienos klausimas“ transliuojama darbo dienomis 13.10 val.