Prezidentė su Ukrainos vadovu aptarė saugumo padėtį regione, kovą su priešiška propaganda, paaštrėjusią situaciją Rytų Ukrainoje ir kliūtis sėkmingam Minsko susitarimų įgyvendinimui. Šalies vadovė pabrėžė, kad Rusija ir jos kontroliuojami separatistai neįgyvendina esminių susitarimo aspektų dėl ugnies nutraukimo, sunkiosios ginkluotės atitraukimo, apsikeitimo įkaitais ir nevaržomo ESBO stebėtojų misijos darbo regione, pranešė Prezidentūra.

Taip pat kalbėta apie europinių reformų įgyvendinimą Ukrainoje. Šalies vadovė akcentavo, jog teisės viršenybė, kova su korupcija, verslo sąlygų gerinimas – esminės sąlygos, kurios ne tik užtikrins sėkmingą eurointegracijos procesą, bet ir paskatins Ukrainos žmonių gerovę.

Su naujuoju Gruzijos premjeru šalies vadovė aptarė bevizio režimo klausimus, politinę padėtį Gruzijoje. Prezidentės teigimu, siekiant valstybės pažangos, labai svarbu užtikrinti konstruktyvų politinį dialogą su opozicija, nuomonių pliuralizmą, efektyvią ir nepriklausomą teismų sistemos veiklą.
Pasak Prezidentūros, susitikimuose su Rytų partnerystės šalių vadovais prezidentė taip pat pabrėžė, kad Lietuva tvirtai remia šių valstybių siekį kurti europietišką ateitį ir yra pasirengusi padėti, pasidalydama savo eurointegracijos patirtimi.

Prezidentė D.Grybauskaitė šeštadienį dalyvavo Tarptautinėje Miuncheno saugumo konferencijoje. Tai svarbiausias nepriklausomas regione forumas, kuris aptaria pagrindinius tarptautinės saugumo politikos iššūkius, pranešė Prezidentūra.

Tradiciškai į šią konferenciją susirenka valstybių vadovai, vyriausybių nariai ir politikos ekspertai ir analitikai, ji vyko jau 52 kartą.