Pagrindinį pranešimą konferencijoje skaičiusios prezidentės teigimu, moterų dalyvavimas politikoje per pastaruosius 20 metų išaugo, tačiau šiandien tik 3 pasaulio valstybėse moterys sudaro daugumą parlamento narių ir tik 10 moterų yra valstybių vadovės.

„Valstybės yra saugesnės, ekonomikos auga sparčiau, o taika tampa ilgalaikė tuomet, kai moterys aktyviai dalyvauja priimant svarbiausius politinius sprendimus. Istorijoje yra daug pavyzdžių, kai krizės akivaizdoje moterys prisiėmė atsakomybę ir suvaidino lemiamą vaidmenį įveikiant sunkiausius nuosmukius. Šiandien susidurdami su globaliais terorizmo, karinių konfliktų, migracijos, klimato kaitos iššūkiais negalime ignoruoti moterų, kurios sudaro pusę žmonijos, balso“, – Prezidentūros spaudos tarnybos išplatintame pranešime cituojama D. Grybauskaitė.

Anot prezidentės, smurtas prieš moterį šiuo metu pasiekęs epidemijos lygį – 1 iš 3 moterų visame pasaulyje yra patyrusios smurtą, o prievarta yra vienas pagrindinių teroristinių organizacijų ginklų.

Jordanijoje surengtoje konferencijoje, kurią globoja šios valstybės Karalius Abdula II, dalyvauja daugiau nei 400 moterų – parlamentarių, valstybių ir tarptautinių organizacijų vadovių.