„Vertinti, ypač man, nereikėtų. Aš jau minėjau, kad, kai vyksta įvairūs tyrimai, politikai turėtų susilaikyti nuo vertinimų. Norėčiau tik palinkėti visoms teisėsaugos struktūroms, kad visos kuo greičiau įkurtų vindikacijos tarnybas. Visoms tai labai į sveikatą“, - žurnalistams sakė D. Grybauskaitė, pasiteiravus apie padėtį policijoje, kai įtarimai pareikšti aukštiems pareigūnams.

Vindikacijos tarnybos, skyriai, kaip kontroliuojantys ir prevencija užsiimantys padaliniai, yra dažni bankuose.

ELTA primena, kad, tiriant Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnų veiksmus vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje, įtarimai pareikšti jau keturiems asmenims. Įtariama, kad policija galėjo žinoti apie kauniečio Drąsiaus Kedžio 2010-ųjų rudenį planuojamas žmogžudystes.

Pirmadienį įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo buvo pareikšti iš pareigų tą pačią dieną atsistatydinusiam policijos generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui ir Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Tomui Ulpiui.

Antradienį prokurorai apklausė Lietuvos kriminalinės policijos vadovą Algirdą Matonį. Įtarimai jam nepareikšti, jis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Iš viso šioje byloje, kaip skelbė prokurorai, įtarimų turėtų sulaukti šeši asmenys.