Interviu savaitraščiui "Veidas" prezidentė sakė mananti, kad tikriausiai trijų šiuo metu rinkimų favoritėmis įvardijamų partijų - opozicinių Socialdemokratų, Darbo bei "Tvarkos ir teisingumo" - atstovų valdančiajai koalicijai suformuoti neužteks, ji bus kur kas "sudėtingesnė ir spalvotesnė".

"Po rinkimų Seime turbūt matysime gana didelius pokyčius, bet leiskime apsispręsti rinkėjams. Noriu priminti, kad kiekvienas turėtų suprasti, jog visų pirma reikia ateiti balsuoti ir pasistengti atrasti vertus jūsų balso žmones, kuriais galima bent kiek pasitikėti. Būtina parodyti pilietiškumą balsuojant, ne tik kitomis formomis", - pirmadienį "Veido" publikuojamame interviu sakė D.Grybauskaitė.

"O trijų partijų, manau, būsimai valdančiajai koalicijai tikrai neužteks, ji gali būti daug sudėtingesnė ir spalvotesnė - gali prireikti ir keturių ar penkių partnerių. Dėl kairumo galėčiau pajuokauti, kad kai kada neva kairieji vykdė labai dešinę politiką, o vadinamieji dešinieji, pavyzdžiui, socialinėje politikoje buvo daugiau kairuoliški", - į klausimą kairesnį ar dešinesnį Seimą prognozuojanti, atsakė prezidentė.

Visuomenės apklausos rodo, kad šiuo metu rinkimuose į Seimą pirmautų opozicijoje esančios Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija bei partija "Tvarka ir teisingumas".

Dabartiniai valdantieji konservatoriai pagal visuomenės nuomonės "Vilmorus" paskutines apklausas yra ketvirtoje vietoje..

Socialdemokratai, "darbiečiai" ir "tvarkiečiai" jau yra pasirašę susitarimą dėl bendradarbiavimo politinės kampanijos metu ir po rinkimų formuojant valdančiąją koaliciją.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.