„Tarptautine prasme šis vizitas gali turėti atgarsį dar ir dėl to, kad, be abejo, šiame regione matome didžiulę įtampą ir konfliktus. Todėl, išlaikant balansą užsienio politikoje, taip pat trumpam užsuksiu į Palestiną, kur susitiksiu su prezidentu Mahmoudu Abbasu“, – interviu LRT radijui sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, jos lankomas regionas dabar yra ypač karštas pasaulio taškas, kuriame būtina siekti taikos iš abiejų pusių.

„Mūsų buvimas tokiu sudėtingu laikotarpiu šiame regione taip pat parodo mūsų pasitikėjimą ir interesą, kad net ir nedidelė Lietuva galėtų mėginti dėti savo indėlį į taikos procesus visur, kur tik gali“, – teigė šalies vadovė.

Pasak D. Grybauskaitės, jos vizitas į Izraelį bus ne valstybinis, o oficialus, jo metu vyks ne tik bendri protokoliniai, bet ir kiti svarbūs susitikimai. Taip pat Izraelyje bus pirmą kartą organizuojamas Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas (PLEF), pernai vykęs Lietuvoje, bei Pasaulio litvakų forumas. Šalies vadovės teigimu, Lietuva su Izraeliu turi daug interesų ir pirmiausia išskyrė gynybos sritį, kur įžvelgė galimas bendradarbiavimo perspektyvas kibernetinio saugumo, inovacijų, verslo srityse.

Kartu su D. Grybauskaite į Izraelį taip pat vyks ūkio ministras Evaldas Gustas ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, didelė verslo atstovų delegacija.

„Išties tikiuosi, kad šis vizitas ne tik dar labiau sustiprins dvišalius santykius, ne tik bus didžiulė investicija į mūsų verslo santykių potencialą, bet taip pat vystys mūsų bendradarbiavimą gynybos srityje. (...) Mes esame vieni iš tų, kurie padedame Izraeliui gerinti santykius su ES. Ypač – prekybos ir ekonominių santykių srityje. Taigi išties reikia pasinaudoti situacija, kai santykiai yra atviri, pagarbūs, duodantys didžiulį pagreičio potencialą.

Todėl man įdomu (ten vykti, – ELTA), ir Lietuvai – tikrai svarbu, kad išnaudotume ir oficialius susitikimus, ir PLEF, kad mūsų verslas tuo pasinaudotų, nes čia bus daugiau nei 100 įvairių Izraelio ir Lietuvos bendruomenių atstovų ir įmonių. Taigi tikiuosi, kad šis vizitas bus naudingas“, – neabejojo Prezidentė.