Su Kroatijos vadovais D. Grybauskaitė aptars dvišalių santykių stiprinimo galimybes, politinius ir ekonominius ryšius, bendradarbiavimą Europos Sąjungoje ir NATO, Europos saugumo situaciją, hibridinio karo grėsmes ir priemones joms atremti. Vizito metu ypatingas dėmesys bus skiriamas energetiniam saugumui, teigiama Prezidentūros kanceliarijos pranešime.

Kroatiją ypač domina Lietuvos patirtis statant suskystintųjų dujų terminalą. Kroatija daugiau nei pusę savo energijos išteklių importuoja iš kitų šalių, todėl energetinio saugumo užtikrinimas šiai valstybei itin aktualus. Kroatijos SGD terminalas, kaip ir Klaipėdos terminalas, yra įtrauktas į strateginių ES projektų sąrašą.

Energetikos forume, kurį Lietuvos vadovė atidarys kartu su Kroatijos prezidente, laukiama apie 200 dalyvių. Forume Lietuvos patirtimi užsitikrinant energetinį saugumą pasidalins energetikos ministras Rokas Masiulis, strateginių energetikos kompanijų atstovai ir energetikos ekspertai.

Tai antrasis Lietuvos vadovės vizitas į Kroatiją. D. Grybauskaitė Kroatijoje jau lankėsi 2013 metais, šaliai stojant į Europos Sąjungą, o Lietuvai perimant pirmininkavimą ES Tarybai.