„Dabar matome retorinius apsišaudymus ir tai tikrai ne Prezidentui komentuoti, todėl susilaikysiu“, – žurnalistams Karmėlavoje sakė Prezidentė, paklausta kaip vertina kilusią įtampą tarp dviejų valdančiosios koalicijos partnerių.

Premjeras antradienį pareiškė, kad artimiausiu metu neplanuoja susitikti su G. Palucku, o išrinktajam socialdemokratų vadovui pasiūlė „sugrįžti į realybę“ – esą, tuomet ir įvyks susitikimas. Savo „Facebook“ paskyroje S. Skvernelis sako, kad tik iš spaudos sužinojo, jog G. Paluckas pirmadienį planuoja su juo susitikti.

„Tokia kiek neįprasta forma derinti susitikimą, paprastai žmonės prieš tai paskambina, parašo ar ką ten“, – paskelbė Premjeras.

G. Paluckas apie pirmadienį neva vyksiantį susitikimą su S. Skverneliu pranešė šeštadienį pasibaigus socialdemokratų pirmininko rinkimams surengtos spaudos konferencijos metu. Premjeras „Facebook“ įraše taip pat pažėrė priekaištų G. Paluckui, esą jis viešojoje erdvėje nurodinėja su kuo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) turėtų bendrauti, kaip turėtų būti keičiama Vyriausybės programa.

Antradienį Seime S. Skvernelis žurnalistams taip pat teigė, kad G. Paluckas savo teiginius turėtų formuluoti jau po to, kai gegužę oficialiai bus patvirtintas socialdemokratų vadovu ir suformuos partijos vadovybę.