Prezidentas taip pat pasirašė opozicijos kritikuotą kitų metų valstybės ir savivaldybių biudžetų įstatymą.

Anot ketvirtadienį išplatinto Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūno Vytenio Andriukaičio pareiškimo, koalicija apgailestauja, kad V.Adamkus pasirašė "prieštaraujančius Konstitucijai ir bloginančius nemažos dalies piliečių padėtį" įstatymus.

"Mes taip pat nesutinkame su prezidento vertinimu, jog tai - "pavėluotų reformų kaina". Pasirašytos minėtos įstatymų pataisos negali būti vadinamos "Sodros" ar pensijų sistemos reforma. Tai tik buvusios konservatorių - krikdemų valdžios klaidų kaštų perkėlimas ant pensininkų pečių, kurį padarė dabartinė valdančioji liberalų - socialliberalų dauguma", rašoma pareiškime.

Anot socialdemokratų, dabartinė dauguma ir Vyriausybė tęsia ligšiolinę politiką, net neįvertinusi buvusios valdžios palikimo ir jo pasekmių.

Socialdemokratai įsitikinę, jog šie sprendimai yra laikini ir norimų rezultatų neduos, netrukus teks vėl juos revizuoti.

"Todėl valstybės vadovas ir jo po rinkimų suformuota koalicija privalo ieškoti būdų, kaip didinti darbo vietų skaičių, ypač tuose rajonuose, kur jau ryškėja "skurdo bendruomenės", kaip mažinti didėjančią prarają tarp turtingųjų ir neturtingų, kaip didinti pajamas, skatinti ekonomikos augimą, o ne bloginti daugelio Lietuvos piliečių padėtį", rašoma V. Andriukaičio pareiškime.

Priešingu atveju, anot opozicijos lyderio, šalyje ir toliau stiprės socialinė įtampa, silpnės socialinis teisingumas, Lietuvos žmonių pasitikėjimas valstybe, jos integraciniais siekiais.